Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 23 Mart 2015 - 11:48 Yorum: 0

Kayısı üreticisine zirai don uyarısı

MALATYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM), zirai don ve buzlanma uyarısında bulundu.BTUM'dan yapılan açıklamada,...

Kayısı üreticisine zirai don uyarısı

MALATYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM), zirai don ve buzlanma uyarısında bulundu.

BTUM'dan yapılan açıklamada, önemli kayısı üretim merkezlerinden Malatya ve Elazığ çevrelerinde hava sıcaklığının bugün gece sıfırın altında 10, yarın sıfırın altında 7, çarşamba günü sıfırın altında 9 ve perşembe günü sıfırın altında 6 dereceye kadar düşmesinin beklendiği kaydedildi.

Hava sıcaklıklarının düşmesine bağlı olarak orta kuvvette ve yüksekliğe bağlı olarak yer yer kuvvetli zirai don riski bulunduğu bildirilen açıklamada, vatandaşların, üreticilerin ve zirai faaliyette bulunan çiftçilerin zirai don tehlikesine karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber