Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 01 Nisan 2015 - 22:48 Yorum: 0

Kayıt dışı istihdamla mücadele

SGK Stratejik Yönetim ve Daire Başkanı Şimşek: "Tüm sektörler açısından bakıldığı zaman 2009 yılında kayıt dışı istihdam oranı yüzde 30 iken, bu rakam 2014 yılında yüzde 22,32’ye düşmüştür"

Kayıt dışı istihdamla mücadele

MANİSA (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Stratejik Yönetim ve Proje Daire Başkanı Tahsin Şimşek, tüm sektörlerde 2009 yılında yüzde 30 seviyesinde olan kayıt dışı istihdamın 2014 yılında yüzde 22,32'ye düştüğünü bildirdi. 

SGK'nın kayıtlı istihdamı teşvik amacıyla başlattığı "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi"nin ikinci tanıtım toplantısı Manisa’da yapıldı.

Şimşek, son yıllarda yapılan çalışmalarla kayıt dışı istihdamda olumlu gelişmeler yaşandığını belirtti. 

Projesinin de bu amaçla uygulamaya konulduğunu ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Tüm sektörler açısından bakıldığı zaman 2009 yılında kayıt dışı istihdam oranı yüzde 30 iken, bu rakam 2014 yılında yüzde 22,32’ye düşmüştür. Bilgilendirme, bilinçlendirme faaliyetlerine devam ediyoruz ama riskli alanları belirliyoruz. Tekstil, turizm sektörü riskli bir alan. Bu alanda bilinçlendirme ve rehberlik çalışmaları yapıyoruz. 2012 yılında meslek kodu çalışmasına başladık. Hangi sektörde çalışıyorsa işverenler bildirimlerini bu yönde yapıyor. Bildirilmesi gereken rakamın altında ise bu ücreti biz kabul etmiyoruz." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber