Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 30 Mart 2015 - 12:03 Yorum: 0

Kaymakam adayları Bilecik'te

İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığınca düzenlenen "Kuruluştan kurtuluşa" gezisi kapsamında 100. dönem 55 kaymakam adayı Bilecik ve Söğüt ilçesinde incelemelerde bulundu

Kaymakam adayları Bilecik'te

BİLECİK (AA) - İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığınca düzenlenen  "Kuruluştan kurtuluşa" gezisi kapsamında 100. dönem 55 kaymakam adayı Bilecik ve Söğüt ilçesinde incelemelerde bulundu.

Söğüt Kaymakamı Mitat Gözen tarafından karşılanan İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Ahmet Avşar, eğitim uzmanları ve 55 kaymakam adayı, Söğüt'te tarihi ve turistik bölgeleri gezdi.

İlk olarak Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret eden heyet, daha sonra Ertuğrul Gazi Müzesi, Hamidiye Külliyesi, Kuyulu Mescit, Kaymakam Çeşmesi ve Çelebi Mehmet Camisini ve Dursun Fakih Türbesine ziyaretlerde bulundu.

Daha sonra Bilecik'e geçen heyet, Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti. Burada Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Vali Yardımcısı Metin Çınar ile bir süre sohbet etti.

Vali Nayir, farklı bölgelerde görev alacak kaymakam adaylarına başarılar diledi.

Bilecik'in hem Osmanlının kuruluşunda görev aldığını hem de Kurtuluş savaşının geçtiği topraklar olduğunu anlatan Vali Nayir, İçişleri Bakanlığının uyguladığı "Kuruluştan kurtuluşa" gezisinin, tarihi tanıma açısından önemli olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Şube Müdürü Avşar da Söğüt'ten başlayarak İstanbul'da tamamlanacak gezi programında, ülkenin tarihi yerlerinde incelemede bulunacaklarını bildirdi. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber