Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Nisan 2015 - 10:33 Yorum: 0

Kaymakam adaylarının Gelibolu Yarımadası ziyareti

ÇANAKKALE (AA) - 100'üncü dönem kaymakam adayları, Gelibolu Yarımadası'nı ziyaret etti.İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı tarafından düzenlen program kapsamında, Çanakkale...

Kaymakam adaylarının Gelibolu Yarımadası ziyareti

ÇANAKKALE (AA) - 100'üncü dönem kaymakam adayları, Gelibolu Yarımadası'nı ziyaret etti.

İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı tarafından düzenlen program kapsamında, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'na gelen 55 kaymakam adayını Eceabat ilçesinde Kaymakam Nurettin Dayan karşıladı.

Adaylar buradan Kilitbahir köyüne giderek Tarihi Namazgah ve Mecidiye Tabyaları'nı ziyaret etti. Şahindere Şehitliği, Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitler Abidesi'ni de gezen adaylar, şehitler için dua okudu.

İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Ahmet Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 100'üncü dönem kaymakam adaylarıyla "Kuruluştan Kurtuluşa" adlı gezisi kapsamında, Söğüt'te Ertuğrul Gazi'nin türbesini ziyaret ettiklerini söyledi.

Osmanlı medeniyetinde büyük öneme sahip Bursa'yı da gezdiklerini aktaran Avşar, "Bugün de Çanakkale'de şehitlerimizin huzurundayız" dedi.

Eceabat Kaymakamı Dayan, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılında 100'üncü dönem kaymakam adaylarını ağırlamanın onur verici olduğunu belirterek, "Bu gezi kaymakam adaylarımızın gittikleri yerlerde 'Çanakkale Ruhunun' yaşanmasına vesile olacak. Bu topraklara o ruhun diri tutulabilmesi için geziler ve etkinlikler düzenleyecekler" diye konuştu.

Uşak kaymakam adayı Mustafa Ün, Gelibolu Yarımadası'nın tarihi ve maneviyatının kendisini ve arkadaşlarını çok etkilediğine işaret ederek, "Manevi şuurumuz daha da arttı. İnşallah yarın göreve başladığımızda buradan aldığımız feyizle devletimizi daha ileri noktalara taşıyacağımıza inanıyorum'' ifadesini kullandı.

Bingöl kaymakam adayı Halil İbrahim Kazar ise milli şuura sahip olmanın kendileri için ilham verici bir şey olduğunu kaydetti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber