Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Yerel 04 Mart 2015 - 14:43 Yorum: 0

Kaymakam Almalı'dan, engelli çocuğa yardım eli

ARTVİN (AA) - Ardanuç Kaymakamı Mutlu Almalı, belinde su kesesiyle doğan ve yürüyemeyen 5 yaşındaki Pusat Yazıcı'ya giyecek, Ipad ve oyuncak hediye etti.Kaymakam Almalı, Bulanık köyü...

Kaymakam Almalı'dan, engelli çocuğa yardım eli

ARTVİN (AA) - Ardanuç Kaymakamı Mutlu Almalı, belinde su kesesiyle doğan ve yürüyemeyen 5 yaşındaki Pusat Yazıcı'ya giyecek, Ipad ve oyuncak hediye etti.

Kaymakam Almalı, Bulanık köyü Kirazlı Mahallesi'nde yaşayan Yusuf ve Saime Yazıcı çiftini evlerinde ziyaret ederek, engelli çocukları Pusat'la bir süre sohbet etti.

Yazıcı ailesine "geçmiş olsun" dileğinde bulunan Almalı, Pusat'ın hastalığı konusunda bilgi aldı. Almalı, Pusat'ın tedavisi konusunda aileye maddi ve manevi yardımda bulunacağını söyledi.

Anne Saime Yazıcı, oğlunun belinde doğuştan su kesesi olduğunu belirterek, oğlunun doğumuna yakın Artvin'de kendisini muayene eden doktorun, bebeğinin engelli olabileceğini söylediğini, bunun üzerine Ankara'daki bir hastanede doğum yaptığını söyledi.

Oğlunun çok küçük olduğu için doktorların ameliyat edemediğini ifade eden Yazıcı, "Bir süre sonra Artvin'e döndük, 1,5 aylıkken su kesesi patladı. Pusat'ı Artvin Devlet Hastanesine getirdik. Buradan Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine sevk ettiler. Yaklaşık 8 saat süren ameliyat oldu. Buradaki doktorlar Pusat'ın yüzde 50 ihtimalle yürüyebileceğini söyledi. Ameliyatta çocuğumun sinir damarlarına dokundukları için o günden beri yürüyemiyor" dedi.

Yazıcı, en büyük hayalinin sağlıklı bütün çocuklar gibi oğlunun da evden çıkıp arkadaşlarıyla oyun oynadığını ve yürüdüğünü görmek olduğunu söyledi.

Yazıcı ailesi, ziyaretten ötürü Kaymakam Almalı'ya teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber