Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Ekim 2016 - 23:13 Yorum: 0

Kaymakam Aydın, okul servis şoförleriyle toplantı yaptı

Manisa'nın Selendi İlçe Kaymakamı Murat Aydın, ilçe sınırları içerisinde çalışan okul servis sürücüleriyle bir araya gelerek, uyulması gereken kurallar...

Kaymakam Aydın, okul servis şoförleriyle toplantı yaptı

Manisa'nın Selendi İlçe Kaymakamı Murat Aydın, ilçe sınırları içerisinde çalışan okul servis sürücüleriyle bir araya gelerek, uyulması gereken kurallar hakkında hatırlatmada bulundu.

Selendi Çok Programlı Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Murat Aydın'ın yanı sıra İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Raşit Yıldırım, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Karakuş, taşıma merkezi okul müdürleri ve servis şoförleri katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı İlçe Emniyet Amiri Mehmet Karaca yaptı. Karaca, "İster servis şoförü olsun isterse diğer şoför arkadaşlar olsun kendinizi ve öğrencilerimizin emniyet kemerlerini takınız ve taktırınız. Çocuklarımız araç hareket halinde iken kesinlikle koltuklarında otursun. Öğrencilerimizi su birikintisi olan yerlerde indirmeyiniz çünkü su birikintileri çocuklarımız için tehlike arz etmektedir. Öğrencilerimizi evden alıp okula, okuldan alıp eve götürelim. Bu işi böyle yaparsanız bizler memnun oluruz, ev açısından da ailelerimiz memnun olur. Çocuklarımızı uyuşturucu madde ve diğer kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız. İlçe içerisindeki okullardan öğrenci alan servislerimizin varsa trafikle ilgili sıkıntılarını hep birlikte çözelim." dedi.

Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Raşit Yıldırım ise "Bu işi ekmek davası olarak görmeyelim. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Kendi çocuklarımızla nasıl ilgileniyorsak öğrencilerimizle de öyle ilgileneceğiz. Dolayısıyla şoför olduğunuz çocuğunuzla ilgilenmediğiniz manasına gelmesin. Diğer bir boyut ise bizim mesafelerimiz uzak, çocuklar aracınıza bindiğinden itibaren emniyet kemerlerini taktırınız." diye konuştu.

Her sürücünün kurallara uygun olarak hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Murat Aydın da okul servisi şoförlerinin çok önemli bir işi icra ettiklerini söyledi. Aydın, "Şoför arkadaşlar öğrencilerimize saygılı olsunlar, yaptıkları işin öneminin farkında olsunlar, umursamazlık yapmasınlar. Dikkat edilmesi gereken en önemli kurallardan biri de öğrencileri toplandıkları yerden alıp yine aynı yerde bırakmalarıdır. Trafik kurallarına mutlak suretle uyunuz. İdareden habersiz ne şoför ne de araba değişikliği yapılsın. Şartnameye uymayan araçların sözleşmeleri feshedilecek. Kendi çocuğunuza nasıl davranılmasını istiyorsanız, öğrenci yavrularımıza da öyle davranın" dedi.

Kaymakam Aydın, okul servis şoförleriyle toplantı yaptı

Kaymakam Aydın, okul servis şoförleriyle toplantı yaptı

Kaymakam Aydın, okul servis şoförleriyle toplantı yaptı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber