Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ekim 2016 - 13:43 Yorum: 0

Kaymakam Çelik: "Unutulmaya yüz tutmuş sanatları destekliyoruz"

Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, unutulmaya yüz tutmuş sanatları, hem ailelere katkıda bulunmak hem de yaşatmak adına desteklediklerini söyledi.

Kaymakam Çelik: 'Unutulmaya yüz tutmuş sanatları destekliyoruz'

Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, unutulmaya yüz tutmuş sanatları, hem ailelere katkıda bulunmak hem de yaşatmak adına desteklediklerini söyledi.

Kaymakam Çelik, Samandağ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ata Kudret ile birlikte Tekkebaşı Mahallesi'nde Samandağ Halk Eğitim Merkezi bünyesinde hasır örücülüğü (Bırdi) kursu veren Gülsen Gümüş'ü ziyaret etti.

Sepet, çaydanlık altı, yemek sofrası, masa, sandalye çeşitlerinin yanı sıra birçok ürünün geliştirildiği kursu yerinde inceleyen Kaymakam Çelik, çalışmalarından dolayı Gümüş'ü tebrik etti. Kaymakam Çelik, "Unutulmaya yüz tutmuş sanatları, hem ailelere katkıda bulunmak hem de yaşatmak adına destekliyoruz. Aynı zamanda gelecek nesillere aktarılması anlamında çok önemsiyoruz. Tarihimizi kültürümüzü yaşatmamız gerekiyor. Arkadaşımızı bu güzel çalışmasından dolayı tebrik ediyoruz" dedi.

Gülsen Gümüş ise hasır örgücülüğühü kayınvalidesi Acibe Gümüş'ten öğrendiğini belirterek, "Mesleğimi severek sürdürüyorum. Şuan kursumuza kayıtlı 12 kursiyere bu konuda öğreti sunuyoruz. Hasır örücülüğü daha önce mahallemizde yaygın olan bir meslekti. Hemen hemen her evde kadınlar işlerdi. Ancak son zamanlarda kimse yapmaz oldu. Bizler tarihimize ve geleneklerimize hitap eden bu güzel mesleği büyüklerimizden aldığımız gibi gelecek nesillere aktarmak istiyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber