Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 18 Ekim 2017 - 13:13 Yorum: 0

Kaymakam Duru, "Hedefimiz ruhen ve bedenen sağlıklı gençler yetiştirmek"

Develi Kaymakamlığı Sindelhöyük Mahallesi Fatih Ortaöğretim Okulun da "Madde mi? Mana mı? Bağımlılık mı?" konulu konferans düzenlendi.

Kaymakam Duru, 'Hedefimiz ruhen ve bedenen sağlıklı gençler yetiştirmek'

Develi Kaymakamlığı Sindelhöyük Mahallesi Fatih Ortaöğretim Okulun da "Madde mi? Mana mı? Bağımlılık mı?" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Garnizon Komutanı Mustafa Mardar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak, Okul Müdürü M.Akif Türksoy, Sindelhöyük Mahalle Muhtarı Ahmet Sınırtepe ve öğrenci velileri katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Develi Kaymakamı Murat Duru yaptığı konuşmasında, "Gözümüzün nuru göz bebeğimiz çocuklarımız için geleceğimizin teminatı çocuklarımız için böyle faydalı bir projeyi faydalı bir konferansı dikkatlice dinlemenizi istiyorum" diyerek şunları söyledi:

"Dikkatlice dinlerseniz bunu burada biraz sonra uzman arkadaşlarımızın vereceği slayt ve video eşliğinde vereceği çok güzel faydalı bilgileri dikkatlice dinleseniz ve hayatınızda uygularsanız çok çok faydalı olacak. Çok daha güzel çok daha faydalı çok daha hayırlı çocuklar gençler yetiştireceğiz inşallah. Şimdi madde mi? Mana mı ? Yoksa bağımlılık mı? Projesi daha önce görev yaptığım ilçelerde bu projeyi uygulamıştık çünkü neden çağımızın hatta bütün dünya ülkelerinin ve ülkemizin de en önemli gençlik sorunlarından bir tanesi madde bağımlılığı. Buradaki maddeden kastımız bütün zararlı alışkanlıklar manadan kastımız madde zararlarından arınma demek. Manevi huzurlu yaşam demek buradaki kastımız ruhen bedenen fiziken sağlıklı gençler yetiştirmek" dedi.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise, " Evlatlarımızla alakalı bir konu olduğunda öncelikle sizlere çok teşekkür ediyorum tabi şuan çağımızın en önemli sıkıntıların başında değerli kardeşlerim uyuşturucu müptelası geliyor. Maalesef şu anda ülkemizde yoğun bir şekilde tüketiliyor beldemizde ilçemizde Kayserimizde yaşıyor. İşte böyle güzel bir programla bizler neler yapabiliriz, anne babalara neler yapabiliriz, devlet olarak neler yapabiliriz onun peşinde koşmak için buralara geldik. Sizlerden ricamız lütfen bir anne baba olarak evlatlarımıza sevgilerimizi verelim. bir uyuşturucu bağımlısı kardeşimizi çağırdım tedavi sürecinde yardımcı olduk ve ona şu soruyu sorduk. Sen nasıl başladın uyuşturucuya bu bağımlılığa nasıl başladı?

Başkanım dedi ben ailemden hiç sevgi görmedim annem ile babam devamlı kavga ediyorlardı hep kendileriyle uğraşıyorlardı ama daha sonra etrafımda bazı insanlar olmaya başladı. Bunlar beni sevmeye başladı sensiz içemeyiz gezemeyiz dediler. Ben de annemden babamdan bulamadığım sevgiyi sıcaklığı o çevremdeki yeni bulduğum arkadaşlarda buldum. Onlarda bana gel bir defa şundan dene dediler ve böyle başladı" diyerek çocukların uyuşturucu maddelere karşı dikkatli olmalarını istedi.

Kaymakam Duru, "Hedefimiz ruhen ve bedenen sağlıklı gençler yetiştirmek"

Kaymakam Duru, "Hedefimiz ruhen ve bedenen sağlıklı gençler yetiştirmek"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber