Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 20 Mart 2018 - 11:08 Yorum: 0

Kaymakam Sırmalı’dan şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek

Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Balıkesir'in Edremit Kaymakamlığı tarafından şehit yakınları,...

Kaymakam Sırmalı’dan şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek

Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Balıkesir'in Edremit Kaymakamlığı tarafından şehit yakınları, terör, Kıbrıs ve Kore Gazileri için bir yemek organizasyonu düzenlendi.

Şehit yakınları ve gaziler ile yakından ilgilenen Kaymakam Sırmalı "Kıymetli şehit aileleri ve gazilerimiz 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü nedeniyle düzenlemiş olduğumuz yemeğimize hoş geldiniz. Bugün, Türk savaş tarihinin altın harflerle yazıldığı Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıl dönümü, Bugün vatan için, millet için kutsal saydığımız değerlerimiz için canlarını feda eden ölümsüz kahramanları, şehitlerimizi anma günü, Bugün "Haydi oğlum git! Ya gazi ol. Ya şehit" diyerek oğlunun alnını öperek son yolculuğuna uğurlayan siz değerli şehit ailelerimizin gurur günü. Bizler vatanın bölünmez bütünlüğünü, Türk Milletinin bağımsızlığını herşeyin üstünde tutarak canlarını feda eden ölümsüz kahramanlarımızın hatıralarını gururla anılan kahramanlıklarını bize bırakmış oldukları tüm emanetlerini büyük bir onurla ve gururla sonsuza kadar koruyacağımız ve yaşatacağımıza söz veriyoruz. Türk milleti tarihi boyunca şehitlerine ve gazilerine ve onların ailelerine ayrı bir değer vermiş ve onlara sahip çıkmayı en önemli sorumluluk bilmiştir. Edremit ilçemizde 39 şehit ailemiz, 187 gazimiz bulunmaktadır. Bizler devlet ve millet olarak her zaman onların yanındayız. Çünkü onlar bize şehitlerimizin birer emanetidir. Bugün, ay yıldızlı bayrağımızın altında huzurlu, güvenli yaşıyorsak ve geleceğe umutla bakıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle başta ulusumuzun kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum Ruhları şad olsun. Gazilerimize de acil şifalar dileyerek şükranlarımızı sunuyorum dedi." dedi.

Kaymakam Sırmalı'nın konuşmasının akabinde İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas tarafından dua edildi.

Kaymakam Sırmalı ve eşi Nuray Sırmalı gelen misafirlerle tek tek ilgilenerek sohbet ettiler. Gazi ve şehit aileleri de düzenlenen programdan dolayı Kaymakam Sırmalı ve eşi Nuray Sırmalı'ya teşekkürlerini sundular.

Düzenlenen yemeğe ilçe protokolünden Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Eşi Nuray Sırmalı. 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı P. Alb. Osman Aytaç, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kaymakam Sırmalı’dan şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek

Kaymakam Sırmalı’dan şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber