Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

Kaymakamlıktan yaşlılara sıcak yemek hizmeti

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde Kaymakamlık, yalnız yaşayan 42 yaşlıya evlerinde sıcak yemek hizmeti veriyor

Kaymakamlıktan yaşlılara sıcak yemek hizmeti

TOKAT (AA) - Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yalnız yaşayan 42 yaşlının evine Kaymakamlık tarafından günlük bir öğün sıcak yemek gönderiliyor.

İlçede belirlenen 42 yaşlı vatandaşa 3 çeşit yemek, Sulusaray Kaymakamlığının anlaştığı şirket tarafından günde bir öğün, araçla evlerine götürülerek teslim ediliyor.

Kaymakam Nazlı Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sulusaray'ın küçük bir ilçe olduğunu söyledi.

Gençlerin yöreden büyük şehirlere göçtüğünü anlatan Demir, "Burada yaşlılar kalıyor. Yaşlı amcalarımız ve teyzelerimiz buraya gelip kendilerine bakacak kimsenin olmadığını ve bir tabak sıcak yemeğe hasret kaldıklarını sürekli dile getiriyorlardı. Biz de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız imkanları doğrultusunda yaşlılarımıza bir öğün sıcak yemek verelim diye karar aldık" dedi.

Daha sonra evler tek tek gezilerek yaşlıların belirlendiğini ifade eden Demir, "65 yaş kriteri koyduk ancak 65 yaşın altındaki engelli vatandaşlarımız da bu hizmetimizden yararlanabilecek. Şu anda 42 vatandaşımız bu hizmetten yararlanıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne bunu proje halinde sunduk. Genel Müdürlüğümüzün onaylanması ve destek çıkması halinde bu hizmet sürekli hale gelecek" diye konuştu.

Kaymakam Demir, olumlu geri dönüşler aldıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Ciddi bir memnuniyet var. Yaşlılarımızın hayır duasını alıyoruz. Bu, bizim için en güzel şey. Onların kursağından sıcak bir yemeğin geçmesi, o gün bizim başımızı yastığa huzur içinde koymamızı sağlıyor. Devletimizin şefkat elini onlara uzatmış olduk. Onlar bundan çok memnun. Genellikle yaşlı oldukları ve onların sağlık durumlarını göz önünde bulundurarak sulu yemekler tercih ediyoruz. Yemek yapımı ve dağıtımı için bir şirketle anlaştık. Onlar, 3 haftadır yaşlılarımızın evlerine her gün bir öğün sıcak yemek götürüyor. Her gün saat 16.00'dan sonra yemek dağıtıyoruz. Sürekli takip halindeyiz."

Evine sıcak yemek getirilen vatandaşlardan 75 yaşındaki İbrahim Genç de "Yalnız yaşıyorum. 2 sene önce eşimi kaybettim. Yemek yapmak zor oluyordu. Kaymakamımızdan ve vesile olanlardan Allah razı olsun" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber