Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 17:23 Yorum: 0

Kayseri Aile Hekimleri Derneği üyeleri iş bırakma eylemi yapacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ümit Işıldak, sağlık alanında çalışanlarının sorun ve taleplerini gündeme taşımak amacıyla 13 Mart'ta iş bırakma eylemi yapacaklarını...

Kayseri Aile Hekimleri Derneği üyeleri iş bırakma eylemi yapacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ümit Işıldak, sağlık alanında çalışanlarının sorun ve taleplerini gündeme taşımak amacıyla 13 Mart'ta iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.

Işıldak, Kayseri Tabipler Odası Seminer Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, sağlık çalışanlarına saygının her geçen gün azaldığını iddia etti.

Yıllık izin ve hastalık istirahatlerini kullanmaktan, esnek, kuralsız, güvencesiz, uzun süreli, aralıksız, fazla çalışmaktan, darp edilmekten, tehdit edilmek ve öldürülmekten, sözleşmelerinin fesih edilmesinden, sağlığın taşeronlaşmasından korktuklarını belirten Işıldak, "Emeğimize, değerlerimize, mesleğimize ve geleceğimize sahip çıkmaktan, mesleki özerklik ve hasta mahremiyetini savunmaktan, güvenli ve güvenceli koşullarda çalışabilmek, demokratik bir ülkede insanca yaşayabilmek için birlikte mücadele etmekten her şeye rağmen vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Işıldak, Kayseri Tabip Odası olarak 13 Mart Cuma günü Acil ve Yoğun Bakım birimleri hariç iş bırakma eylemi yapacaklarını, 14 Mart Cumartesi günü de nöbetlere gitmeyeceklerini ifade etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber