Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Yerel 29 Eylül 2016 - 14:23 Yorum: 0

Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç:

Kayseri Barosu'nun yapılacak olan Olağan Genel Kurulu'nda yeniden aday olmayan Avukat Fevzi Konaç, "Baro demek her şeyi halletmek demek değil. Ben makamlara...

Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç:

Kayseri Barosu'nun yapılacak olan Olağan Genel Kurulu'nda yeniden aday olmayan Avukat Fevzi Konaç, "Baro demek her şeyi halletmek demek değil. Ben makamlara takılıp kalmanın bir körlüğe neden olduğunu düşünenlerdenim" dedi.

Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, "Öncelikle Kayseri Barosu'nun iki yılda bir kanun gereği yapması gereken genel kurul ile ilgili olarak bu hafta sonu 1-2 Ekim tarihlerinde genel kurul toplantısı yapılacak. Ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde bir hafta sonra yine aynı yer ve saatte Kayseri Baromuzun olağan genel kurulu gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Kayseri Barosu Başkanlığı'na 2012 yılı Ekim ayında seçildiğini hatırlatan Başkan Konaç, "Baro maceramız 2008-2010 tarihleri arasında Kayseri Barosu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakla başladı. O yıllarda görev yaptıktan sonra iki yıl ara verdik ve 20102 yılında meslektaşlarımız büyük bir onur ve şerefle yapmış olduğum Kayseri Barosu Başkanlığı görevini tarafıma tevdii etti. 2014 yılında yapılan seçimde de ikinci kez güven tazeleyerek göreve yetki verilmesi şerefini yaşadım. 4. yılımı tamamlayarak ikinci dönemi bitiriyorum. Allah'a şükrederek arkadaşlarıma 4 yıl hizmet etme zevkini yaşadım. Bu 4 yıl içinde mutlaka planlarımız projelerimiz ve güzelliklere imza atmış olmakla birlikte hedeflerin tamamına varmış olmak, her şeyi halletmiş olmak, meslek sorunları ile ilgili olarak yaşadığımız sorunların tamamını halletmiş olmayı çok arzu ederdim ama Türkiye şartlarında Baronun kapasitesi içinde yapılacak şeyler belli olmakla birlikte kimini mevzuatlar, kimini Barolar Birliği üzerinden kimini Adalet Bakanlığı ve İktidar yetkisi içerisinde olması hasebiyle çözmeyi arzu ettiğimiz hususlarda da başarılı olduğumuzu söyleyemem" ifadesinde bulundu.

Kayseri Barosu Başkanı Konaç, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Mutlaka Türkiye çok olağan bir süreçten geçiyor. Barolar kendi yetkileri ve yapabilecekleri ile ilgili olarak olağan büstü bir performans göstermeye gayret gösterseler de elimizde olmayan sebeplerden dolayı yapamadığımız eksiklerimiz olmuştur. Kayseri Barosunda seçiminde oy kullanacak bin 246 arkadaşımızdan, hem genel kurul toplantısında hem de sandık başına giderken, öncelikle bu 4 yıl içinde varsa hatalarım ve kusurlarımdan dolayı helallik dileyeceğim. Kayseri Barosunun Türkiye çapında tanınması için, çocuk komisyonumuzun, kadın komisyonumuzun çok önemli güzel faaliyetlere imza attığını söyleyebilirim. Kayseri Barosu Türkiye'de belki de ismiyle bir şekilde devletin genel değerleri, inançları, bu anlamda iktidarıyla belki yol yürümek anlamında bir iz bıraktı. 4 yıl içinde buna hassasiyet göstermeye gayret ettik. Toplumda bir sorun varsa, kadına şiddet yaşanıyorsa sessiz kalamayız anlamındaki çıkışlarımız, topluma bu sorunları halletme anlamında gayretlerimiz oldu. Yaptığımız işlerden dolayı dua aldığımızı, Türkiye genelinde verdiğimiz doğru mesajlar nedeniyle dualar aldığımız zannediyorum.

Baro demek her şeyi halletmek demek değil. Bu anlamda eksikliklerimiz olduysa da helallik dilemek boynumuzun borcudur. 3 liste halinde meslektaşlarımız bu yarışta varlar. Çalışmalarına şahitlik ediyorum. Bir de bağımsız bir adayımız var. 4 adaylı ve renkli bir genel kurula şahitlik edilecek. Türkiye'nin içinden geçtiği şu zor günlerde göz önüne alındığında adaletin bu kadar çok değerli ve anlamlı olduğu bir dönemde savunma mesleği adına Kayseri Barosunu hakkıyla temsil edecek bir başkan ve diğer kurulları ile birlikte Türkiye'ye de emsal olabilecek çalışmalara altyapı kuracak bir yönetim seçilir. Savunma mesleğinin bu günlerde ne kadar anlamlı olduğu ortaya çıkmışken inşallah hakkıyla bu süreçte mesleğimizi temsil edecek bir ekibin başa gelmesini temenni ediyorum.

Makamlar ve ömür gelip geçici, ben makamlara çok bağlı ve takılıp kalmanın meslek körlüğüne, görüş kirliliğine sebep olduğunu düşünenlerdenim. 4 yıl boyunca hizmet ettim. Başarılarım oldu, eksikliklerim oldu bunları bilmiyorum bunu değerlendirmek kamuoyunun ve meslektaşlarımındır. Bir makama bağlı kalmanın yapılabilecek işlerle ilgili olarak bir körlüğe sebep olacağını düşünenlerdenim. Hedeflerimi gerçekleştirmekle ilgili olarak bir çok şeyi başardığımı düşünüyorum. Bir tek sosyal tesis noktasında verdiğimiz sözün altını hesap olarak çizemedik. Onun da yasal işlemleri tamamlandı ve bitti. Temel atılırken inşallah o şerefi ben de taşıyacağım. Ama daha fazla orada durmanın, yapılacak daha güzel işler varken engel olmanın doğru olmadığını düşünenlerdenim."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber