Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Kasım 2014 - 17:53 Yorum: 0

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden "sucuk" açıklaması

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun "sucuk dağıtımına" ilişkin iddialarına yanıt verdi.  Belediyeden yapılan yazılı açıklamada,...

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden 'sucuk' açıklaması

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun "sucuk dağıtımına" ilişkin iddialarına yanıt verdi.  

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun "algı idaresini sürdürmeye çalıştığı" iddia edildi.

Kulkuloğlu'nun milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala sahneye çıktığı ve bunu yaparken de her zaman olduğu gibi yalan ve yanlışlara başvurduğunun belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Her söylediği yalan ve yanlış olduğu gibi adli makamlarca da bu iddiaları çürütülmüş olan Kulkuloğlu, bugün ki açıklamalarında da yine asılsız, yanlış ve yalan beyanlarda bulunmuştur. Üstelik açıklamalarıyla hukuki süreçle ilgili cehaletini de ortaya koymuştur. Her şeyden önce, Başkan Özhaseki'nin 'zaman aşımından' yararlanarak davalardan kurtulduğu gibi bir ifadeye başvurması kuyruklu bir yalandır. Aynı konu hakkında cumhuriyet tarihinde ilk defa iki kez inceleme yapılmış ve ayrı ayrı takipsizlik kararları verilmiştir. Bu kararlar Kulkuloğlu'nun iddia ettiği gibi 'zaman aşımından' değil, savcılık kararında da belirtildiği üzere suç oluşmadığından dolayı soruşturma açılmasına yer olmadığına yönelik kararlardır. Yani Kulkuloğlu, her zaman olduğu gibi bu konuda da baltayı taşa vurmuştur." 

Açıklamada, CHP Milletvekili Kulkuloğlu'nun, bugün ki basın açıklamasında, bazı belediye görevlilerinin ceza almasının haklılıklarını kanıtladığını iddia ettiği ifade edilerek, şöyle denildi:

"Oysa ki, o belediye görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunan zaten belediyemiz olmuştur. Kulkuloğlu yapmış olduğu basın açıklamasında hukuki süreçten bihaber olduğunu ve bu konudaki cehaletini de ortaya koymuştur. Kendisi ile ilgili Başkan Özhaseki'nin kazandığı tazminat davasının kesinleşmediğini ve tashihi kararda olduğunu öne sürmesi hukuki bilgisizliğini göstermektedir. Tazminat davalarında 'tashihi karar' sınırı 10 bin lira olup bu rakamın altındaki tazminat bedellerinde 'tashihi karar' yolu kapalıdır. Kulkuloğlu'nun ödemesine karar verilen miktarın ana parası 5 bin liradır. Dolayısıyla bu miktardaki tazminat kararını 'tashihi karara' götürmek tek kelimeyle cehalettir, bilgisizliktir."

Belediye tarafından açılan 60 ayrı tazminat davası bulunduğunun belirtildiği açıklamada, "Bunlardan 3 tanesinde yargı süreci tamamen tüketilmiş ve tazminata mahkum edilen Kemal Kılıçdaroğlu, Şevki Kulkuloğlu ve Sözcü gazetesinden paralar tahsil edilmiştir. Kendilerinin kesinleştiğini beyan ettikleri dava da dahil olmak üzere diğer tüm davalarda yargısal süreç halen devam etmektedir. Bunlardan yaklaşık 20'ye yakın davada toplam 100 bin lira tazminat ödenmesine karar verilmiştir. Yargısal süreç tamamen sonuçlandıktan sonra bu parayla da sucuk dağıtılmaya devam edilecektir. Hiç şüphesiz dağıttığımız sucuklar, iftiracıların karnını ağrıtmaya devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber