Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 21 Ekim 2016 - 14:28 Yorum: 0

Kayseri, D8 ülkelerinin dikkatini çekiyor

D8 üyesi 8 ülkenin İzmir'de gerçekleştirdiği zirveye katılan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, zirvenin ekonomik açıdan olduğu kadar...

Kayseri, D8 ülkelerinin dikkatini çekiyor

D8 üyesi 8 ülkenin İzmir'de gerçekleştirdiği zirveye katılan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, zirvenin ekonomik açıdan olduğu kadar Müslümanlığın da imajına katkı sunacağını belirtti. Hiçyılmaz, Kayseri'nin de D8 ülkeleri tarafından ticaret, sanayi ve altyapısı ile dikkat çektiğini söyledi.

Yıllık ticaret hacmi 500 milyar dolara yaklaşan D8 (Devoloping 8 Countries) üyesi 8 ülke olan Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'nın ticaret ve sanayi oda başkanları İzmir'de bir araya geldi. İzmir Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde Swiss Otel'de gerçekleştirilen zirvede Kayseri Ticaret Odası da diğer ülkelerle ticari faaliyetleri geliştirmek adına destek vermek amacıyla yer aldı.

D8 ülkelerinin uzun bir aradan sonra bir araya gelmesinin oldukça önemli olduğunu belirten Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, zirvenin gelişmekte olan bu ülkelerin birbirleri ile dayanışmaları ve ilişkileri geliştirmesi açısından son derece olumlu olduğunu söyledi.

"Dünya ticaret hacminin gelişmesi açısından önemli"

Gelişmekte olan ülkeler arasındaki dayanışmanın önemini vurgulayan Hiçyılmaz, "Gelişmekte olan sosyal, kültürel açıdan birbirlerine çok yakın olan bu ülkelerin aynı zamanda ticari ve sanayi işbirliği bakımından da ön plana çıkıyor olması, dünya nüfusunun 7'de birini oluşturan bu ülkelerin bir araya gelmesi hem ekonomik hem dünyadaki ticaret hacminin gelişmesi açısından önemlidir. Son yıllarda dünya ticaretinde bir azalma söz konusu. 2016'nın ilk yarısına baktığımızda, yüzde 2 kadar bir daralma varken, ülkeler arasındaki bu dayanışma önemli. Sadece ticari manada değil sosyal ve kültürel bakımdan birbirine yakın olan bu ülke insanların bir araya gelerek dünyada belli bir güç haline gelmesi en önemli arzumuzdur" dedi.

"Ticari faaliyetler için araştırma içerisindeyiz"

Zirvede ilişkilerin önümüzdeki yıllarda daha da üst seviyeye çıkarılması için gayret gösterilmesi paydasında buluştuklarını da aktaran Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Odası olarak bu anlamda katkı koymak ve önümüzdeki yıllarda ticari faaliyetlerin oluşabilmesi açısından araştırma içerisinde oldukları kaydetti.

Zirve Müslümanlığın imajına da katkı sağlıyor

Zirvede Müslüman ülkelerin bir araya geldiğine dikkat çeken Hiçyılmaz, Müslümanlığın imajı açısından da bu tip organizasyonların son derece önem arz ettiğine işaret etti. Dünyada Müslüman denildiğinde terörle anılıyor olunmasından üzüntü duyduklarını belirten Hiçyılmaz, "Bu anlamda büyük şikayetimiz var. Dolayısıyla birbirimizi destekleyerek daha yukarıya çıkarma noktasında gayret göstermemiz, dünyada Müslümanlığın imajının düzeltilmesi bakımından bu ülkelerin, bu tür organizasyonlarla buna bir çare bulması noktasında gayret göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu organizasyonların bu konuda da fayda sağlayacağını umut ediyorum" diye konuştu.

"Yatırım imkanları araştırılmalı"

Yaptığı temaslardan edindiği izlenimle Kayseri'nin D8 ülkelerinin dikkati çeken bir il olduğunu kaydeden Başkan Mahmut Hiçyılmaz, "Kayseri ticareti, sanayisi, bu konudaki altyapısı ve turizmdeki gelişmeleri bu ülke insanlarının ilgisini çekiyor. Karşılıklı yatırım imkanlarının araştırılması gerekiyor. Bizim Kayserili iş adamlarımızın o ülkelerde, onların iş adamlarının da Kayseri'ye özellikle serbest bölgeye gelerek yatırım yapılabileceğini düşünüyorum. İşte bütün bunların konuşulabileceği bir ortam olduğu, ve bu platformun değerlendirmesi gerektiğini düşündüğümden dolayı buradayım. Gerekli katkı sunmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber