Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Sağlık 11 Mart 2015 - 11:38 Yorum: 0

Kayseri, kemik iliği naklinde Avrupa ile yarışıyor

Kemik iliği nakil sayısında Türkiye'de birinci, Avrupa'da dördüncü sırada yer alan ERÜ Kemik İliği Nakli ve Kök Hücre Merkezi, Arap ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın her tarafından gelen hastalara hizmet veriyor

Kayseri, kemik iliği naklinde Avrupa ile yarışıyor

KAYSERİ (AA) - MUSA ÖZYÜREK - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kemik İliği Nakli ve Kök Hücre Tedavi Merkezi, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden gelen hastalara da hizmet veriyor.

ERÜ Hematoloji ve Kök Hücre Nakli Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Şıvgın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 60'a yakın kök hücre nakil merkezi olduğunu, en fazla naklin ise Erciyes Üniversitesi'ndeki merkezde yapıldığını söyledi.

Son iki yıldır nakil sayısında Türkiye birincisi olduklarını belirten Şıvgın, "Yılda ortalama 150 hastaya kök hücre nakli gerçekleştiriyoruz. Merkezde, kurulduğundan bu yana yaklaşık bin 200 nakil yapıldı. Türkiye'de bu sayıya ulaşabilen merkez yok" dedi.

Hematoloji kliniğiyle birlikte toplam 74 yatak kapasitesine sahip merkezin bu özelliğiyle Türkiye'nin en büyük tesislerinden birisi olduğunu ifade eden Şıvgın, nakil konusunda Avrupa'da da 4. sırada yer aldıklarını vurguladı.

Şıvgın, 100'ün üzerinde nakil merkezinin bulunduğu Avrupa'da ilk 4 arasında yer almalarının Türkiye açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Avrupa'nın en iyi merkezi olmaya çalıştıklarını ifade eden Şıvgın, yetişmiş eleman ve cihaz bakımından bunu başarabilecek kapasitelerinin bulunduğunu belirtti.

ERÜ Kök Hücre Nakli Merkezi'nin Türkiye'de Uluslararası JACIE akreditasyonuna sahip tek resmi kurum olduğunu, bu sayede dünyanın herhangi bir ülkesinden gelen hastayı tedavi edebildiklerini dile getiren Şıvgın, şunları kaydetti:

"JACIE, Avrupa'daki bütün kök hücre merkezlerini denetleyen bir kuruluş. Yaklaşık iki yıl süren denetimlerin ardından biz bu kuruluş tarafından akredite edildik. 3 yıl süreli bu akreditasyon, dünyanın herhangi bir ülkesinden hastaların Türkiye'de tedavi olabilmesine imkan tanıyor. Bir hasta tüm tedavi masraflarını kendi devleti karşılamak suretiyle Türkiye'de tedavi olabiliyor. Kök hücre konusunda Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı konumundayız."

 

- Hastalar ucuz ve kaliteli hizmet alıyor

Arap ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafında nakil yaptıkları hastaları olduğuna dikkati çeken Şıvgın, şöyle devam etti:

"Bu hastaların çoğu yıllardır Avrupa'daki merkezleri tercih ediyordu. Orada tedavi maliyetleri ciddi anlamda yüksek. Türkiye'de kök hücre nakli için 200-250 bin lira ödenirken, İngiltere'de 250-300 bin avroyu yani bir milyon lirayı bulabiliyor. Bundan dolayı da yurtdışından çok sayıda hasta alıyoruz. Ayrıca Türkiye kök hücre nakli konusu başta olmak üzere sağlık alanında çok büyük mesafe katetti. Yurtdışındaki meslektaşlarımız da Türk hekimlerinin teşhis ve tedavi konusunda kendilerine göre daha cesur ve başarılı olduğunu itiraf ediyor. Dolayısıyla yurt dışındaki hastalar hem ucuz hem de daha iyi hizmet aldıkları için Türkiye'yi tercih ediyor."

Şıvgın, kök hücre naklinin sağlık turizmine de ciddi anlamda katkı sağladığına işaret ederek, deniz turizminden elde edilen gelirin çok daha fazlasının bu alandan sağlanabileceğini vurguladı.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber