Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Eylül 2014 - 12:28 Yorum: 0

Kayseri Lokantacılar ve Pastırmacılar Odası Başkanı Köse:

"Pazar yerlerinde, dolmuş ya da araba içerisinde yiyecek satan, hijyen ve sanitasyon belgesi olmadan kayıt dışı faaliyet gösteren yerleri tespit ederek Rekabet Kurumuna bildireceğiz ve gerektiğinde hukuk mücadelesi vereceğiz"

Kayseri Lokantacılar ve Pastırmacılar Odası Başkanı Köse:

KAYSERİ (AA) - Kayseri Lokantacılar ve Pastırmacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, "Pazar yerlerinde, dolmuş ya da araba içerisinde yiyecek satan, hijyen ve sanitasyon belgesi olmadan kayıt dışı faaliyet gösteren yerleri tespit ederek Rekabet Kurumuna bildireceğiz ve gerektiğinde hukuk mücadelesi vereceğiz" dedi.

Köse, işlettiği restoranda düzenlediği basın toplantısında, lokantacılığın özveri ve dikkat isteyen bir sektör olduğunu belirterek, bu işi yapanların insan sağlığına hitap ettiğini söyledi.

Sektörde eğitimin önemine dikkati çeken Köse, yalnızca para kazanma hırsıyla değil meslek ahlakıyla örtüşecek şekilde çalışmak gerektiğini belirterek, "Bir tarafta kira ödeyen, yanında eleman çalıştıran, vergi, SSK ve bağkur ödeyen, her türlü yasal sorumluluklarını yerine getiren esnafımız, diğer tarafta kira vermeden, hiçbir kural tanımadan pazarlarda seyyar şekilde yemek satarak faaliyette bulunan kişiler" ifadesini kullandı.

Köse, "Ruhsatsız, merdiven altı üretim yapan, ruhsat harici faaliyette bulunan, maliyetinin altında çalışan, gramajını eksik eksik vererek çalışan işletmeler yer almaktadır. Tedbirlerdeki kusurlar sektörümüzü ne hale getirdi? Bütün bu olumsuzluklar haksız rekabete sebebiyet vermekte ve işi hakkıyla yapan esnafımız zarar görmektedir. Sektörümüzdeki bu olumsuzluklar bizleri üzüyor. Pazar yerlerinde, dolmuş ya da araba içerisinde yiyecek satan, hijyen ve sanitasyon belgesi olmadan kayıt dışı faaliyet gösteren yerleri tespit ederek Rekabet Kurumuna bildireceğiz ve gerektiğinde hukuk mücadelesi vereceğiz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber