Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 03 Nisan 2015 - 12:38 Yorum: 0

"Kayseri Mahallesi'nde tarih yaşatılacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehrin en önemli sivil mimari örneklerinden olan geleneksel Kayseri evlerinin yıkılıp kaybolmasının önüne geçerek ortaya...

'Kayseri Mahallesi'nde tarih yaşatılacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehrin en önemli sivil mimari örneklerinden olan geleneksel Kayseri evlerinin yıkılıp kaybolmasının önüne geçerek ortaya güzel bir mahalle çıkardıklarını söyledi.        

Çelik, Setenönü Mahallesi'ndeki eski evlerinin restorasyonuyla oluşturulan "Kayseri Mahallesi'ndeki çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Çelik, burada yaptığı açıklamada, 7 konağın restorasyonuyla başlayan projenin bugün bir mahalleye dönüştüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Kayseri'nin sivil mimari alanındaki en güzel örneklerinden olan 7 konağın restorasyonuyla işe başladık. Ayakta kalan, son anda yakalayabildiğimiz bu eserleri restore ederek yıkılıp kaybolmalarının önüne geçtik. Ardından diğer bölümlerin ilavesi ile yüzyıl öncesinin Kayseri'sinden bir mahalle ortaya çıktı. Berberi, butik oteli, hamamı, mahalle bakkalıyla ve bizim eski atalarımızın, büyüklerimizin yaşadığı konakların hayata kazandırılmasıyla çok güzel tarihi bir mekan oluştu. İnşallah hem Kayserili hemşehrilerimiz hem de dışarıdan gelen turistler, Kayseri mutfağının eşsiz yemeklerini yiyebildikleri gibi Türkiye ve dünya mutfağından farklı lezzetleri de tadabilecekler. Ayrıca hamam, yine eski doğal haline uygun olarak işletilecek."

Çelik, hem günümüz insanının hem de gelecek nesillerin, geçmişteki kent yaşamını burada görme imkanı bulacağını ifade ederek, Kayseri Mahallesi'nin kültür yolunun en önemli parçalarından birisi olacağını sözlerine ekledi.

Gezi esnasında, çalışma yapan taş ustalarıyla da yakından ilgilenen Başkan Çelik, bir ara keski çekici eline alarak taş yonttu ve bu konudaki ustalığını da göstermiş oldu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber