Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Haziran 2016 - 09:48 Yorum: 0

Kayseri Şeker Ramazan Tır’ı Şarkışla’da Yoğun İlgi İle Karşılandı

Kayseri Şeker Fabrikası tarafından düzenlenen Ramazan iftarlarının sonuncusu Şarkışla'da gerçekleştirildi.

Kayseri Şeker Ramazan Tır’ı Şarkışla’da Yoğun İlgi İle Karşılandı

Kayseri Şeker Fabrikası tarafından düzenlenen Ramazan iftarlarının sonuncusu Şarkışla'da gerçekleştirildi.

Şarkışla İlçesi İbrahim Göker parkında düzenlenen iftar programına Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Gürçayır Belediye Başkanı Osman Özkan, Cemel Belediye Başkanı Hakverdi Bulut, İlçe Müftüsü, STK temsilcileri, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Pancar Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Üyeler: İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyeleri: Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Üyeler Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Genel Müdür yardımcıları ve çiftçiler aileleri ile birlikte katıldı.

Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz iftar sofrasında yaptığı konuşmada, Kayseri Şeker'in Şarkışla'ya yaptıkları yatırmalardan dolayı ilçe halkı ve çiftçiler adına teşekkür ederek yatırımların artarak devam edeceğine inandıklarını söyledi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise, "Kayseri Şeker'in Büyük Kayseri Şeker İftar sofrasına çiftçilerimizin aileleri ile birlikte iştirak ederek bir ve beraber olduğumuzu göstermesi sevindiğimiz ve bizlere mutluluk veren bir tablodur. Acı ve tatlı günlerimizi birlikte yaşamamız, birlik ve bütünlük içinde olmamıza katkı sağlıyor.Sizlerin Büyük Kayseri Şeker ailesine katkı sağladığınız bu güzel anlamlı katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Başka Akay, Kayseri Şeker'in Şarkışla Bölgesine yapımı tamamlanan 20 bin tonluk Lisanslı depoların çiftçinin umudunu artırdığına da dikkat çekerek, Şarkışla'ya yapılan silo tamamlanıp lisans alma çalışma aşamasına geldiğinin müjdesini de verdi. Başkan Akay, Şarkışlalı çiftçilerden birinin lisanslı depolarla ilgili olarak, "Hazreti Yusuf silosu yaptınız." sözlerinin, kendilerini çok duygulandırdığını belirterek, "Bu yaklaşımı Samimi bir iltifat olarak değerlendirdik. Allah daha nice hizmetleri yapmayı bize nasip etsin." dedi.

Başkan Akay ayrıca, 2015-2016 kampanya döneminde Şarkışla bölgesinde 167 bin tonluk sözleşme yapılmasına rağmen Şarkışla, Gürçayır ve Altın yayla bölgelerinden 215 bin ton pancar beklendiğine de dikkat çekti ve üretimin artırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Kayseri Şeker Fabrikasının bu yıl da pancar tesliminden 15 gün sonra pancar bedellerini ödemeye hazırlandığını kaydeden Başkan Akay, "Kayseri Şeker ilk defa geçen sene kar payı dağıttı. Biz sizlerin de Kayseri Şeker'siz çiftçilerimizin ortak olmanızı sağlayabilirsek bu sayede sizler de ortak olarak kar payı alacaksınız. Aynı zamanda Kayseri Şeker SPK ve Borsa İstanbul'un denetimine açılmış olacak ve geçmişte olduğu gibi Kayseri Şeker'in mal -varlığı karı ve elindeki imkanları ile kimse artık rast gele oynama imkanı bulamayacak. Bu karlar Kayseri Şeker'in kasasında kalıp size yatırım ve kar payı olarak kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Kayseri Şeker Ramazan Tır’ı Şarkışla’da Yoğun İlgi İle Karşılandı

Kayseri Şeker Ramazan Tır’ı Şarkışla’da Yoğun İlgi İle Karşılandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber