Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Mart 2015 - 15:03 Yorum: 0

Kayseri'de "Bereket Ormanı"na fidan dikildi

KAYSERİ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 81 ilde yürütülen ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde Kayseri'de oluşturulan "Bereket Ormanı"na...

Kayseri'de 'Bereket Ormanı'na fidan dikildi

KAYSERİ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 81 ilde yürütülen ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde Kayseri'de oluşturulan "Bereket Ormanı"na fidan dikildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının iş birliğinde, Gönül Elçileri Projesi kapsamında Melikgazi ilçesi Tınaztepe Mahallesi Belsin Havuzu karşısındaki mevkide oluşturulan "Bereket Ormanı"nda fidan dikim töreni düzenlendi.

Törende konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri'de son yıllarda orman varlığının arttırılması için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde bugün ülke genelinde fidan dikim törenleri gerçekleştirildiğini dile getiren Düzgün, şunları kaydetti:

"2015 yılı içerisinde bütün bu ağaçlandırma çalışmalarıyla farklı kampanyalar altında 5 milyon fidan dikimi hedefine kısa sürede ulaşacağımızı umuyorum. 2014 yılında 4 milyon fidan dikimi gerçekleştirmiştik. İnşallah 2016 yılında 6 milyon gibi bir hedef koyarak 3 yıllık dilim içerisinde Kayseri'de 15 milyon fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Bu da Kayseri'de orman alanlarının oluşturulması konusunda çok büyük bir katkı olacak". 

Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün ile gönüllüler, konuşmaların ardından "Bereket Ormanı"na fidan dikti.

Törende, alana 2 bin fidan dikildiği belirtildi.

Bu arada, törenin ardından vatandaşlara fidan dağıtıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber