Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Temmuz 2014 - 23:48 Yorum: 0

Kayseri'de Kadir Gecesi

Mevlana'nın hocası olarak bilinen Seyyid Burhaneddin'in Türbesi'nin bulunduğu kabristanlıkta yaklaşık 5 bin kişi yatsı namazını eda etti

Kayseri'de Kadir Gecesi

KAYSERİ (AA) - Kur’an-ı Kerim’de "bin aydan hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, Kayseri'de coşkuyla idrak edildi.

Çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi dolayısıyla Kayseri'deki tarihi camileri yatsı namazı öncesi doldururken en fazla yoğunluk ise Mevlana'nın hocası olarak bilinen Seyyid Burhaneddin'in Türbesi'nin bulunduğu kabristanlıkta yaşandı.

Saatler öncesinde türbenin avlusunu dolduran yaklaşık 5 bin kişi buradaki tarihi mezarlıkların arasında Teravih namazını eda edip okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

Namaz sonrası vatandaşlar tarafından cemaate lokum ve Osmanlı şerbeti ikram edildi.

Diğer yandan İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden yaklaşık 500 kişilik bir gurup, tarihi Kurşunlu Camisi'nin yanındaki otoparkta namazı kıldı. Grup, İsrail'i lanetleyip Gazze için dua etti.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber