Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Ekim 2014 - 09:28 Yorum: 0

Kayseri'de Kitap Fuarı'na yoğun ilgi

Eylül Fuarcılık Genel Koordinatörü Çayır:

Kayseri'de Kitap Fuarı'na yoğun ilgi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Eylül Fuarcılık tarafından düzenlenen Kitap Fuarı'nı 6 günde 80 bin kişi ziyaret etti. 

Eylül Fuarcılık Genel Koordinatörü Remzi Çayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Ekim'de açılışını yaptıkları fuara her gün binlerce kişinin geldiğini söyledi.

Fuara katılan yayınevlerinin ziyaretçi yoğunluğundan ve satışlardan çok memnun olduğunu belirten Çayır, fuarın geleneksel hale getirileceğini ve her yıl düzenleneceğini ifade etti.

İstanbul ve Ankara'dan önemli yayınevlerinin fuara katıldığını anlatan Çayır, "Fuara Türkiye genelinden 85 civarında yayınevi katıldı. Gösterilen ilgiden de çok memnunuz. Tahminimizin çok üzerinde bir ilgi var. 6 günde yaklaşık 80 bin kişi ziyaret etti, hafta sonu bu rakamın 200 bine çıkmasını bekliyoruz. Fuarın kapanış tarihi olan 26 Ekim'e kadar ziyaretçi sayısının 300 bini geçeceğini ümit ediyoruz. Bu da kitap fuarı için çok iyi bir rakam" diye konuştu.

Çayır, hergün en az 10-15 okulun öğrencilerini fuara getirdiğini, belediyenin de ulaşım konusunda kolaylık sağladığını belirterek, Kayseri'deki yoğunluğun nüfusla kıyaslandığında Ankara'yı aratmadığını bunun da özellikle katılan yayınevlerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Fuarın her yaştan insana hitap ettiğini ancak öğrenciler ve gençlerin daha çok ilgi gösterdiğini dile getiren Çayır, çocukların da mesai saatinden sonra aileleriyle birlikte geldiğini ve fuar alanının akşam saatlerinde cıvıl cıvıl olduğunu belirtti.

Çayır, eski kitap merakı olanlar için ayrıca sahaflar sokağı oluşturduklarını ve bu alanın fuarın en çok ziyaret edilen yeri haline geldiğini belirten Çayır, "İstanbul Cağaloğlu'ndaki sahafları fuara taşıdık. Ziyaretçiler burada eski kitap, dergi, mecmua gibi yayınları bulabilme imkanına kavuştu" diye konuştu.

17 Ekim'de açılan Fuar 26 Ekim akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber