Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Temmuz 2014 - 18:18 Yorum: 0

Kayseri'deki gerginlik

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Taş:

Kayseri'deki gerginlik

KAYSERİ (AA) - MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Danişmentgazi Mahallesi'nde yaşanan gerginlikle ilgili, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yapılan erdem, insanlık, hukuk ve vicdan dışı provokasyon kokan bu yaklaşımlara karşı halkımızı sağduyulu olmaya, tahriklere kapılmamaya davet ediyoruz " dedi.

Taş, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri’de 20 bin’in üzerinde Suriyeli sığınmacı yaşadığını kaydetti.

10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacağını belirten Taş, şu ifadelere yer verdi:

"Seçimler öncesinde kimlikleri belirlenemeyen şahıslar, şehrimizde Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı mahallelerde, Suriyeli sığınmacıların evlerinin kapılarını zorlayarak mahallelerde Suriyelileri buradan kovacağız tehditleri savunmaktalar. 

Kayseri halkımızı bu insanlara karşı kışkırtmaya, sığınmacı Suriyelilere karşı da tehditler savurarak korku salmaya çalışmaktalar. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yapılan erdem, insanlık, hukuk ve vicdan dışı provokasyon kokan bu yaklaşımlara karşı halkımızı sağduyulu olmaya, tahriklere kapılmamaya davet ediyoruz. Suriyeli sığınmacıları en iyi şekilde korumak ve sahiplenmek için gerekli hassasiyeti göstermeyi, Suriyelilerin yaşadıkları mahallelerle ilgisi olmayan provokatörleri güvenlik güçlerine haber vermeye, mazlumun yanında zalimin karşısında durarak sağduyulu olmaya davet ediyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber