Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 12 Mart 2018 - 12:33 Yorum: 0

Kayseri’deki özel güvenlik personeline eğitim verildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatları doğrultusunda, ülke genelinde özel güvenlik görevlilerince sunulan hizmet kalitesinin arttırılmasına...

Kayseri’deki özel güvenlik personeline eğitim verildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatları doğrultusunda, ülke genelinde özel güvenlik görevlilerince sunulan hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik eğitim verildi.

Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen eğitim saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Polis Başmüfettişi İzzet Tuna, "İçişleri Bakanımızın talimatıyla eğitim programlarını düzenledik. Öncelikle Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığımızda görevli polis başmüfettişlerimize eğitimleri aldırdık, sonra bunların içinden de eğitimi en iyi şekilde verebilecek müfettişleri seçip kar, kış demeden öncelikle özel güvenlik sayısının bini aşmayan illerde bu eğitimlere başladık 2 Ocak tarihi itibariyle. Halen de ülke genelinde bu eğitimleri sürdürüyoruz. Her hafta 7-8 ilimizde aynı anda bu eğitimlerimiz devam etmektedir" diye konuştu.

Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı'nda görevli Polis Başmüfettişi ve 1. Sınır Emniyet Müdürü Zübeyir Şahin ise sunumunda özel güvenlik personellerinin bilgi ve becerilerinin artırılması için Türkiye genelinde eğitimler düzenlendiğini kaydederek, "Sürekli illere gidip denetlemeler yapıyoruz. Denetleme yaparken de özellikle özel güvenlik görevlisi arkadaşlarla bizzat görüşüyoruz. Kanunların bize vermiş olduğu yetki dahilinde bu sorunlara çözümler bulmaya çalışıyoruz. Bu eğitimlerin düzenlenmesinin amacı Bakanımız Süleyman Soylu'nun talimatıyla proje geliştirildi. Proje kapsamında Türkiye genelindeki bütün özel güvenlik personeline bu eğitimin verilmesi, bilgi, beceri ve tecrübelerin artırılması ve verilen hizmetin kalitesinin artırılması amacıyla böyle bir program düzenlendi. Dolayısıyla ülkemizdeki bütün özel güvenlik görevlileri bu eğitimden geçiyor. Haziran sonu itibariyle bu eğitimler tamamlanmış olacak. 1 milyon 56 bin civarında özel güvenlik sertifikası almış olan personel var, 283 bin 566 kişi ise özel güvenlik kimlik kartını almış ve sahada aktif olarak çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Programlarda ayrıca Kayseri İl afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkililerince katılımcılara bilgiler verildi.

Kayseri’deki özel güvenlik personeline eğitim verildi

Kayseri’deki özel güvenlik personeline eğitim verildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber