Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Ağustos 2014 - 12:58 Yorum: 0

Kayseri'deki sağanak

Sağanaktan zarar gören evlerin sahipleri kendi imkanlarıyla evlerini temizlemeye çalışıyor

Kayseri'deki sağanak

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de dün gece yaşanan sağanağın ardından hasar tespit çalışmaları başladı.

Erciyes Dağı'ndan gelen sel sularının Deliçay'ı taşırması nedeniyle Hisarcık, Kıranardı ve Çay Bağları'nda ev ve otomobillerde büyük çaplı hasar meydana geldi.

Selden en çok zarar gören Hisarcık Mahallesi'nde günün ağarmasıyla vatandaşlar, sular altında kalan evlerini temizleme çalışmalarına başladı.

Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Hisarcık Mahallesi'ndeki vatandaşların evlerini ziyaret ederek hasarları tespit ediyor.

Dere yatağındaki suların taşması sonucu dereye sürüklenen otomobiller iş makineleri yardımıyla kaldırılıyor.

Mahalle sakinlerinden Davut Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yatsı namazını camide kıldıktan sonra evine geldiğini, felaketin bir anda gerçekleştiğini söyledi.

Eşiyle beraber son anda canlarını kurtardıklarını anlatan Gürbüz, "Yağmur, evin bahçe duvarından aşıp içeri geliyordu. Bahçenin diğer tarafındaki duvarlardan kendimizi dışarı attık, yoksa suyun altından kalacaktık. Böyle bir felaketi küçükken dedelerimiz anlatırdı, bu yaşa geldik böylesini görmedik" diye konuştu.

Evi selden büyük hasar gören Dürdane Aracı ise kömürlüğündeki kömür ve odunların da sele kapıldığını belirtti.

Aracı, "Kış için hazırladığım salçaları ve diğer yiyecekleri serin oluyor diye kömürlükte muhafaza ediyordum. Hepsi gitti, iki keçimiz de suyla sürüklendi, telef oldu" dedi.

Vatandaşlar, dere yatağının genişliğinin yarıya düşürülmesinden dolayı selin büyük çaplı hasara yol açtığını belirttiler.

- Kartal Bulvarı'nda temizlik

Hisarcık'tan gelen sel, kentin ana arterlerinden olan Kartal Bulvarı'nda ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Bulvar, Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerince tazyikli su ile yıkanıyor.

Temizlik çalışmalarından dolayı bulvar, tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber