Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ağustos 2016 - 15:28 Yorum: 0

Kayserigaz, yatırım alanlarını genişletiyor

Hayata geçirdiği projelere her geçen gün yenilerini ekleyen Kayserigaz, kısa ve uzun vadeli yatırım planlarından bahsetti.

Kayserigaz, yatırım alanlarını genişletiyor

Hayata geçirdiği projelere her geçen gün yenilerini ekleyen Kayserigaz, kısa ve uzun vadeli yatırım planlarından bahsetti.

Kayseri'ye uzun yıllardır sorunsuz ve güvenilir doğalgaz hizmeti sunan Kayserigaz, yeni yatırım planlarını mevcut sistemlerini güçlendirme odağında gerçekleştirmeye devam ediyor. 2016 yılı için 40 milyon TL'lik yatırım programı hazırlandığının bilgisini veren Kayserigaz, 435 bin Bağımsız Birim Sayısına yaklaşan doğalgaz abone sayısının yeni yatırımlarla birlikte yükselmeye devam edeceğini açıkladı.

Kayseri'nin tüm ilçelerine doğalgaz hizmeti sağlama hedefiyle projelerine yön veren Kayserigaz, devam eden ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Çalışmalarına 2014 yılında başlanan Develi İlçesi'ni Doğalgaza Kavuşturma Projesi, Kayserigaz'ın en büyük yatırımlarından biri olarak 65 milyon TL'lik bir proje olmuştur. Develi'nin altyapı çalışmalarının %50'si 2015 yılı içinde tamamlanmış, kalan %50'lik kısmının 2016 yılı içinde bitirilmesi öngörülmektedir. Proje tamamlandığında Develi İlçesi'nde toplam 115 kilometre uzunluğunda doğalgaz hattı yatırımı tamamlanmış olacak.

Kayserigaz'ın yatırım planına 2015 yılı içinde dahil ederek yine aynı yıl içinde büyük bir hızla çalışmalarını başlattığı Bünyan İlçesi'ni Doğalgaza Kavuşturma Projesi kapsamında, Bünyan'a 2016 yılı sonuna kadar doğalgazın ulaştırılması planlanıyor. Doğalgaz, Bünyan İlçesi'ne Gömeç Mahallesi üzerinden çelik hatlar ile 20 milyon TL civarında yapılacak altyapı yatırımı ile gerçekleştirilecek. Çalışmaları devam eden Talas İlçesi Başakpınar Mahallesi ise 2016 yılı sonunda doğalgaza kavuşacak. 2017 yılı içerisinde Yeşilhisar İlçesi'ni doğalgazla buluşturmayı planlayan Kayserigaz, 2018 yılında da Yahyalı İlçesi'ni doğalgazın konforu ile buluşturacak.

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora doğalgaz kullanımı ve yatırımlar hakkında yaptığı açıklamada; "Çevreci yakıt doğalgazı daha çok insana ulaştırmak için faaliyetlerimizi azimle yürütmeye devam ediyoruz. 2016 yılı için belirlediğimiz 40 milyon TL'lik yatırım planı ile başta Bünyan İlçesi'ne doğalgaz hizmeti sunmayı ve Develi İlçesi'nde ki doğalgaz hattını genişleterek büyük bir kesimin doğalgazdan faydalanabilmesini amaçlamaktayız. Her geçen gün artarak devam eden yatırımlar neticesinde 3.300 km'yi aşan altyapısı ile Türkiye'nin en büyük altyapısına sahip şirketinden biri olmayı başardık. Bu ulaşılan rakamlar, Kayseri'nin daha temiz bir atmosfere kavuşması için aralıksız olarak sürdürdüğümüz çalışmaların göstergesi olmuştur" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber