Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:34 Trafikte tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü23:56 UEFA Şampiyonlar Ligi: Borussia Dortmund: 1 - Paris Saint-Germain: 023:55 Kamyona arkadan çarpan kamyonet sürücüsü yaralandı23:50 MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı23:41 Köpeğe çarpmamak için manevra yaptı, araziye devrildi: 2 yaralı23:39 Hamas’ın son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor23:38 Seyir halindeki araç park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ağır yaralı23:06 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına karşı protestolar...23:05 Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendileri...23:03 Kocaeli’de 2 motosiklet ve kamyonetin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı23:03 THY Euroleague: Fenerbahçe: 89 - Monaco: 7823:01 Turhal Belediyesi, su baskınlarına karşı gece gündüz çalışıyor23:00 Edirne’de bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı22:58 ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yüzde 50’den fazlası tamamland...22:56 İletişim Başkanı Altun: "TRT, Batılı medya organlarının görmezden geldiği h...22:43 Şiddetli yağışlar ekili arazileri sular altında bıraktı22:41 Teknik Direktör Gülay’dan Turgutluspor taraftarına çağrı22:06 Yoldaki çukurlar kazaya neden oldu, otomobil şarampole uçtu: 1 yaralı22:03 Kudüs’te öldürülen Şanlıurfalı imam için gıyabi cenaze namazı kılındı22:02 Başkentte sağanak etkili oldu: Ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar mahsur...
Spor 21 Eylül 2019 - 09:03 Yorum: 0

Kayserili 73 yaşındaki gazeteci Bekir Demirağ, Erciyes’e 87. Zirve tırmanışını yaptı

Kayserili 73 yaşındaki gazeteci Bekir Demirağ, 30 yıl önce bir arkadaşının teşvikiyle başladığı dağcılık sporunda 3 Bin 917 metre yüksekliğindeki...

Kayserili 73 yaşındaki gazeteci Bekir Demirağ, Erciyes’e 87. Zirve tırmanışını yaptı

Kayserili 73 yaşındaki gazeteci Bekir Demirağ, 30 yıl önce bir arkadaşının teşvikiyle başladığı dağcılık sporunda 3 Bin 917 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı'na 87. Zirve tırmanışı gerçekleştirdi. Demirağ, ayrıca Ağrı, Süphan ve Kaçgar gibi Türkiye'nin en yüksek zirvelerini gördü.

İlk kez Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Temmuz 1974'de gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı'nın anısını yaşatmak üzere 1975 yılından itibaren yapılmakta olan geleneksel "Kıbrıs Barış Harekatı ve Şehitlerimizi anma Erciyes zirve tırmanışı" için arkadaşı dağcı Ali İlik ile birlikte Erciyes Dağı'na çıkış yapan Bekir Demirağ , sonrasında Ağrı , Süphan ve Kaçkar dağları da dahil olmak üzere ülkenin tüm yüksek dağlarına tırmanmayı başardı.

Erciyes'i evi gibi görüyor

Önceki gün de tek başına (solo ) Erciyes Dağı'na ilk karda 87. zirve tırmanışını yapan Demirağ, dağcılık gibi zor bir sporu severek yaptığını söyledi. Demirağ "Dağcılık virüsü içime öyle bir yerleşmiş ki, zirvelere çıkmadan hiç rahat edemiyorum.Bu sene herhalde leyleği havada görmüş olacağım ki, iki ayda Süphan, Bolkar,Hasan Dağı, Aladağlar ve Erciyes'e tam 8 çıkış yaptım. Erciyes adeta evim. Bu yakışıklı dağa son tırmanışım dahil toplam 87.kez zirve yaptım. Bacaklarım beni taşıdığı sürece de inşallah devam etmeyi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Gençlik yıllarından beri sporun içinde yer aldığını, sporun adeta bir yaşam felsefesi olduğunu ifade eden gazeteci-dağcı Bekir Demirağ, " Bu yaşa geldim açıkçası (73) sporun çok faydasını gördüm. Allah'a şükür sağlığım yerindeTüm hemşehrilerime herhangi bir spor dalıyla uğraşmalarını yani spor yapmalarını öneririm. Spor sağlık demektir. Özellikle de ileri yaştakiler mutlaka yürüyüş yapsınlar.Mutlaka zinde kalacak ve hayattan zevk alacaklardır" dedi.

Kayserili 73 yaşındaki gazeteci Bekir Demirağ, Erciyes’e 87. Zirve tırmanışını yaptı

Kayserili 73 yaşındaki gazeteci Bekir Demirağ, Erciyes’e 87. Zirve tırmanışını yaptı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber