Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 15 Mayıs 2016 - 12:03 Yorum: 0

Kayserili İşkadını Ezgi HAS’tan Bartınlı Mustafa’ya Yardım Eli

Kayserili İşkadını Ezgi Has, ailesinin tedavi masraflarını karşılayamadığı 22 yaşındaki epilepsi hastası Mustafa Çalık'ı Bartın'daki evinde ziyaret...

Kayserili İşkadını Ezgi HAS’tan Bartınlı Mustafa’ya Yardım Eli

Kayserili İşkadını Ezgi Has, ailesinin tedavi masraflarını karşılayamadığı 22 yaşındaki epilepsi hastası Mustafa Çalık'ı Bartın'daki evinde ziyaret ederek, yardım sözü verdi.

5 gün önce İHA'nın, "Epilepsi Hastalığı, 22 Yaşındaki Gencin Hayatını Kararttı" başlığı ile haber yaptığı, Bartınlı Mustafa Çalık'ın imdadına Kayserili İşkadını Ezgi Has yetişti. Ankara'dan gelerek, Çalık ailesini Bartın'daki köy evinde ziyaret eden Ezgi Has, bir süre epilepsi hastası Mustafa Çalık ile sohbet etti. Baba Haydar ve anne Hatice Çalık ile de bir süre konuşan Ezgi Has, ailenin maddi ve Mustafa'nın sağlık durumuyla ilgili bilgiler aldı. Ziyaret sonunda Mustafa'ya her türlü maddi ve manevi destekte bulunacağını ifade eden Ezgi Has, düzenlediği kitap kampanyasının gelirini epilepsi hastası Mustafa Çalık'a bağışlayacağını söyledi.

HAS'TAN EPİLEPSİ HASTASI GENCE YARDIM ELİ

Aileyi ziyaretinden sonra bir konuşma yapan Has, "Mustafa'nın durumunu ilk kez İHA'nın yaptığı haber sayesinde öğrendim. Dikkatimi çekti, sonra ben de yardımcı ve destek olmak istedim. Kendilerinin zor durumda olduğunu ve ailesinin 2 aydır kirayı ödeyemediği için evlerinden çıkartılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu öğrendim. Köydeki evlerine gelmişler, şimdi burada yaşıyorlar. Mustafa da sosyal olmak istiyor, dışarıya çıkamıyor, buradaki imkanları kısıtlı durumdadır. Ben de gelip, tanışmak, yerinde görmek istedim. Gerçekten çok zor durumdalar" dedi.

KAMPANYAYI MUSTAFA'YA ADADI

Düzenlediği kitap kampanyasının gelirini Mustafa'ya bağışlayacağını ifade eden Ezgi Has, "Bu kampanya ilk olarak kendi memleketim olan Kayseri'de başladı. Bu bir çocuklara ücretsiz kitap kampanyasıdır. Biz valilik ve bakanlıktan onaylı kitap ücretsiz dağıtıyoruz. Kampanyamızda çok güzelde sonuçlara ulaştık. Çok fazla kitap dağıttık. Çocuklar çok mutlu oldu. Bir sürü engelli kardeşimizle bir araya geldik. Kapmayanın sonuçları çok güzel olunca ve sizin haberinize de görünce, kendime dedim ki böyle bir kampanya var. Kampanyadan gelen parayı Mustafa'ya adamaya karar verdim. En azından onun hastane masrafları karşılanacak. Daha önce ailesinin aracı da yanmış. Mustafa'nın ihtiyaçlarını karşılamak için bir araç gerekiyor. Bir araç almayı da düşünüyoruz. Yardımlardan sonra belki biraz daha sosyalleşecek. Kampanya bitiminde üzerini ben kendim de tamamlayacağım. Mustafa'ya kampanyayı adadık. Spor ve sanat camiasını da sesleniyoruz. Mustafa için kampanyamıza destek olabilirler. Gelen kampanya bedelinin tamamı Mustafa için harcanacak. Biz birkaç ünlü isimle de konuştuk. Mustafa Denizli hocam da bunların başında geliyor. Buradan ona çok teşekkürlerimi sunuyorum. Herkesi kampanyaya destek vermeye davet ediyorum" dedi.

AİLEDEN HAS'A TEŞEKKÜR

Mustafa'nın annesi Hatice ve babası Haydar Çalık ise, "Haberden sonra Ezgi Has ziyaretimize geldi. Kendilerine ilgi ve alakaları için çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun Mustafa için geldikleri için sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber