Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 18 Aralık 2017 - 13:53 Yorum: 0

KAYSO Üyelerine Çek Mevzuatı Anlatıldı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından üyelerine yönelik "Çek Mevzuatı" konulu seminer düzenlendi.

KAYSO Üyelerine Çek Mevzuatı Anlatıldı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından üyelerine yönelik "Çek Mevzuatı" konulu seminer düzenlendi. Hukuk müşavirlerimizden Avukat-Arabulucu Nuriye Şimşek tarafından verilen seminere üyelerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Çek mevzuatı ve güncel değişiklikler hakkında üyelerimize detaylı bir sunum yapan ve gelen soruları yanıtlayan Avukat-Arabulucu Nuriye Şimşek, uygulamada çok fazla karşımıza çıkan ve bir ödeme aracı olan çekin doğru bilinen yanlışlardan dolayı bazen tahsil kabiliyetinin tamamen ortadan kaldırabildiğini belirterek, çok basit görülen hususların atlanmasının dahi bazen ciddi mağduriyetlere yol açtığını söyledi.

Yeni mevzuat düzenlemesi ile çeklerde bulunması gereken unsurlara iki unsurun daha ilave edildiğini ifade eden Şimşek, yasal değişiklik sonrasında basılan çeklerde karekod ve banka seri numarası bulunmasının da artık zorunlu olduğunu, karekod uygulaması ile çek keşidecisine ve çekin tahsil kabiliyetine ilişkin bir çok bilgiye artık kolaylıkla ulaşılabileceğini belirterek, yasanın hangi bilgilere erişim imkanı getirdiği hususunda da üyelerimize ayrıntılı olarak açıklamalarda bulundu.

Yine karşılıksız çıkan çeklerden dolayı cezai sorumluluk düzenlemesinin yeniden düzenlendiğini ancak şikayet süresinin 6 aydan 3 aya indirildiğini hatırlatan Şimşek, çek bedeli ile faizini ödeyen kişilerin cezai sorumluluktan kurtulabileceğini, çek ön yüzüne keşideci dışında imza atan kişilerin avalist olacağını belirterek, çek alırken ve düzenlenirken dikkat edilmesi gereken önemli hususlara dair de açıklamalarda bulundu.

Birçok yabancı ülkede çek defterlerinin Türkiye'de olduğu gibi resmen (münhasıran) bankalar tarafından değil de çeki düzenleyenler tarafından bastırıldığını açıklayan Şimşek, hatta şirketlerin kendilerine özgü çek defterleri tasarlayabildiklerini de anlattı.

Seminerin sonunda Hukuk Müşaviri Avukat-Arabulucu Nuriye Şimşek'in sanayicilerden gelen soruları cevaplamasının ardından toplantı sona erdi.

KAYSO Üyelerine Çek Mevzuatı Anlatıldı

KAYSO Üyelerine Çek Mevzuatı Anlatıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber