Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Ocak 2018 - 11:08 Yorum: 0

KAYSO Üyelerine İş Hayatına İlişkin Güncel Mevzuat Değişiklikleri Anlatıldı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından üyelerine yönelik "Güncel Mevzuat Değişiklikleri ve Değişen Yargı Kararları Çerçevesinde İş Hayatına Bakış"...

KAYSO Üyelerine İş Hayatına İlişkin Güncel Mevzuat Değişiklikleri  Anlatıldı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından üyelerine yönelik "Güncel Mevzuat Değişiklikleri ve Değişen Yargı Kararları Çerçevesinde İş Hayatına Bakış" konulu seminer düzenlendi.

Hukuk müşavirlerimizden Avukat-Arabulucu Nuriye Şimşek tarafından verilen seminerde, hem yakın zamanda iş hayatına dair yapılan önemli mevzuat değişiklikleri hem de çalışma hayatı için önem arz eden bir takım uygulamalar ile ilgili güncel yargı kararları hakkında üyelerimize bilgi verildi.

Avukat-Arabulucu Nuriye Şimşek, geçici iş ilişkisi, uzaktan çalışma, doğum sonrası kısmi çalışma ve çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin hakları, işe iade uygulamalarında değişen hususlar, değişen zaman aşımı süreleri gibi iş yaşamını etkileyecek mevzuat değişikliklerinin yanı sıra iş akitlerinin feshi sırasında yaşanan sorunlar, genellikle de eksik bırakılan ancak önemli olan ve hukuken dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin olarak da üyelerimize açıklamalarda bulundu.

İş kanununda istifa ve ibra ile ilgili herhangi bir kanun maddesi bulunmamasına rağmen iş hayatında en çok kullanılan bu belgelere ilişkin uygulamalarda doğru bilinen yanlışlara dikkat çeken Şimşek, bu belgelerin çoğu zaman işverenleri psikolojik olarak rahatlatan ancak hukuken geçerliliği olmayacak şekilde düzenlendiğini söyledi.

Yaptıkları her işleme dair yazılı ispat yükümlülüğü olan işverenlerin haklı iken haksız duruma düşmemek adına mevzuatın kendilerine yüklediği uygulama zorunluluklarının yanı sıra kanunun verdiği hakları da bilmeleri gerektiğinin önemine vurgu yapan Şimşek, "İşçiyi yani mağdur ve zayıf olanı korumak adına sosyal devlet olmanın bir gereği olarak çıkartılan İş kanunu, iş barışını koruyacak ve her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde uygulanması için her iki tarafın da haklarını ve yükümlülüklerini doğru bilmesi ve uygulaması gerekir" dedi.

Seminerin sonunda Hukuk Müşavirimiz Avukat-Arabulucu Nuriye Şimşek katılımcılardan gelen soruları cevaplamasının ardından toplantı sona erdi.

KAYSO Üyelerine İş Hayatına İlişkin Güncel Mevzuat Değişiklikleri Anlatıldı

KAYSO Üyelerine İş Hayatına İlişkin Güncel Mevzuat Değişiklikleri Anlatıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber