Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 26 Eylül 2017 - 10:33 Yorum: 0

Kayyum Uzan: "Terörün kalıntılarını silmeye çalışıyoruz"

Muş'un Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzun, terörün kalıntılarını Bulanık'ta silmeye çalıştıklarını belirterek, "İlçemizde...

Kayyum Uzan: 'Terörün kalıntılarını silmeye çalışıyoruz'

Muş'un Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzun, terörün kalıntılarını Bulanık'ta silmeye çalıştıklarını belirterek, "İlçemizde 2 yıldır terör örgütüne katılım olmamıştır. Bizim için sevindiricidir" dedi.

İlçede yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Uzun, 2016 yılında göreve başladığını ve belediyeyi 25 milyon borçla devraldıklarını ifade etti. 2015 yılında ilçede 93 gün terörün baskısıyla esnafın kepenk kapattığını hatırlatan Kaymakam Uzun, "Allah'a çok şükür eskisi gibi bir süreç yok. Vatandaşlarımız bizlere inanıyor ve bizde vatandaşlarımıza inanarak bu huzurlu ortamı elde ettik. İnsanımız bilinçlendi. Devlete güven artıkça çok güzel bir yere geldik. STK'larımızla, muhtarlarımızla güven ortamı oldu" dedi.

"Derdimiz, burada bir gencimiz dahi dağa çıkmasın"

Kaymakam Uzun, ilçeyi normalleştireceklerini ve kalkındıracaklarını belirterek, "Derdimiz, burada bir gencimiz dahi dağa çıkmasın. Onların devletine, ailesine yararlı bir insan olmasını, devletimizin burada onların eğitimlerine ve huzurlu yaşamlarına bir dokunuşta bulunması için çalışıyoruz. Derdimiz, burada bir gencimizin elinde molotofkokteyli değil, onların geleceğe huzurlu ve barış içerisinde ulaştırmak ve devlettin kritik yerlerinde yer almasıdır. Bunu insanlarımıza anlattık, hepside bizlere destek verdiler. Bu konsepte biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemizi normalleştireceğiz, kalkındıracağız. İnsanı yaşat ki devlette yaşasın felsefesi ile yola çıktık. Bu süreçte bizimle yola çıkan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu

İlçenin büyümesi ve gelişmesi için esnafın da fedakarca davranarak ellerini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Uzan, "2016 yılında göreve başladım. Amacımız ilçedeki sorunları analiz etmektir. Sık sık vatandaşlarımızla toplantılar yapıyoruz. Temel sorunlarını beraber tespit ettik. Altyapı, kanalizasyon ve yağmur suyu bu şehrin en büyük sorunudur. Allah'a çok şükür bunu da çözdük, kazmayı bugünlerde vuracağız. 100 yıllık bir ilçenin sadece yüzde 30'unda altyapı var. Bu sorunları ortadan kaldırmak için bu yıl çalışmalara başlayıp Bulanık ilçesini büyük bir şantiyeye dönüştüreceğiz. Tam donanımlı bir park inşa ediyoruz. En kısa zamanda bitecek. Bulanık Belediyesi olarak her mahallede bir park kurma şiyarımız var, hemen her mahallede kurduk. Ciddi bir memnuniyet var. Şehrin en temel ihtiyacı olan belediyecilik işlerini yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Belediyenin 25 milyon borcu bulunduğunu anımsatan Uzun, "Maliye, SGK ve TEDAŞ'a olan borçları ödüyoruz. Vatandaşlara olan borçları ödüyoruz. Hal böyle iken vatandaşlarımızın hizmetlerini yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

"Bulanık, terörden ciddi anlamda bedel ödemiş bir ilçedir"

İlçede önceki zamanlarda 93 gün kepenk kapatılması olduğunu ifade eden Uzan, "2015 yılın düşünün, 3 aya aşkın bir süre vatandaşımız terörist cenazesi geldiği için kepenk kapatmak zorunda kalmış. Çözüm sürecinde ciddi anlamda sıkıntılar yaşanmış. Bu süreçlerde insanlarımız akşam 17.00'den sonra evine kapanmaya gitmiş. Artık insanımızda da bilinçlenme var. Yani bir terörist cenazesi geldiğinde, bunların neden böyle düğün havasında yas tutulmasında anlaşılmıyor. Ciddi anlamda neden kepenk kapatıldığının farkında değildi. Ama bugün farkına vardı. Devletimizin kararlı yapısıyla vatandaşımıza da güven aşılıyor. Bu güven yine bize yansıyor. Devlete olan güven artıkça da burada yaptığımız her faaliyette hem katılım hem şehrin normalleşmesi devam ediyor ve hızla bunu aşmaya çalışıyoruz. Terörün tortularını Bulanık'ta silmeye çalışıyoruz. İlçemizde 2 yıldır terör örgütüne katılım olmamıştır. Bizim için sevindiricidir. Malazgirt ve Bulanık'ta ciddi anlamda örgüte katılımın olduğu ilçelerdi. Toplum bilinçleniyor, biz eğitime önem veriyoruz, insanımızı doğru yola iletiyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber