Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mart 2015 - 16:03 Yorum: 0

Kazan Kent Konseyi toplandı

ANKARA (AA) - Kazan Kent Konseyi 3. Dönem 10. toplantısı yapıldı.İlçenin son 10 yılda hızla göç alması ve göç eden ailelerin kente adaptasyonu çalışmaları, tarımsal faaliyetler ve ilçenin...

Kazan Kent Konseyi toplandı

ANKARA (AA) - Kazan Kent Konseyi 3. Dönem 10. toplantısı yapıldı.

İlçenin son 10 yılda hızla göç alması ve göç eden ailelerin kente adaptasyonu çalışmaları, tarımsal faaliyetler ve ilçenin sorunlarının tartışıldığı 10 maddelik gündeminin görüşüldüğü toplantıda konuşan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, göçlerin sürekli yaşanan bir durum olduğunu söyledi.

Ertürk, "Çocuklarının geleceğini ve rızkını aramak için farklı yerlere göç, dünya var olduğundan bu yana sürekli yaşanan bir durumdur. Göç etmek atalarımızın da bir yaşam tarzıydı. Şehrin yöneticileri olarak bizlere düşen dili, dini, memleketi her ne olursa olsun göç edenlerin ilçemize adaptasyonunu sağlamak, ilçede huzuru ve barışı arttırmak için gerekli altyapı çalışmalarına ağırlık vermektir. Bunu da Kent Konseyi, hemşehri dernekleri gibi sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar sonucunda başaracağız" dedi. 

Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erdal ise Kazan'ın Türkiye'nin her bölgesinden göç aldığını, 30 sene önce 5 bin nüfuslu bir kasaba iken bugün 50 bin nüfuslu orta ölçekli bir şehir haline geldiğini, bu nedenle de huzurlu bir yaşamın Kent Konseyinin en önemli hedefleri arasında olduğunu söyledi.

Toplantıda alınan karar gereği mevcut komisyonlara ek olarak "İnsan Hakları ve Demokrasi ile Toplumsal Değerler Komisyonu" kurulmasına karar verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber