Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 03 Aralık 2016 - 14:48 Yorum: 0

Kazdağları’nda ultra maraton heyecanı

Çanakkale'nin Ayvacık ve Balıkesir'in Edremit ilçeleri arasında koşulan "Kazdağları Ultra Maratonu" başladı.

Kazdağları’nda ultra maraton heyecanı

Çanakkale'nin Ayvacık ve Balıkesir'in Edremit ilçeleri arasında koşulan "Kazdağları Ultra Maratonu" başladı.

Ayvacık'ın Yeşilyurt köyünden sabah 07.00'da start alan yarışta, yüz kadar sporcu, 35 ve 80 kilometrelik iki etapta kıyasıya mücadele etti. Gece karanlığında başlayan yarış, Kazdağları'nın zorluk derecesi yüksek yürüyüş parkurlarında gerçekleşti. Yarışın ilk bölümünde 35 kilometre koşan sporcular için Edremit'in Altınoluk Mahallesinde bitiş verildi. Güç arazi şartlarında yapılan dayanıklılık koşusunda yarışçıların bir çoğu yarışmayı bitirmeyi başardı.

Yarış Direktörü Polat Mete, yaptığı açıklamada, "Kazdağları Ultra Maratonu bu organizasyonların sonuncusu. Kuzey Ege bölgesinde düzenlenen ilk ultra maraton. Ayrıca Türkiye'deki ilk kış ultra maratonu. Yarışmacılarımız 80 kilometrelik ve 35 kilometrelik parkur ile bugün start aldı. Buradan Edremit'e geçecekler. Parkur çok güzel. İnanılmaz bir coğrafyada koşuyorlar" dedi.

Mete, 6 ülkeden sporcuların maratona katıldığını ifade ederek, "Bugün 35 kilometre ve 80 kilometre parkurları koşuluyor. 110 kişi yarışıyor. 6 ülkeden 250 sporcu katılıyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber