Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 07 Mayıs 2022 - 16:18 Yorum: 0

Kazdağları’nda yüzlerce yıllık Hıdrellez geleneği yaşatılıyor

Balıkesir'in Edremit ilçesi yüzyıllardan bu yana sürdürülen ve salgın sebebiyle 2 yıldır yapılamayan "Hıdrellez" geleneği, Tahtacı Türkmenleri tarafından...

Kazdağları’nda yüzlerce yıllık Hıdrellez geleneği yaşatılıyor

Balıkesir'in Edremit ilçesi yüzyıllardan bu yana sürdürülen ve salgın sebebiyle 2 yıldır yapılamayan "Hıdrellez" geleneği, Tahtacı Türkmenleri tarafından yaşatılıyor.

Tahtacı Türkmenleri, asırlardır sürdürdükleri "Hıdırellez" geleneği dahilinde Kazdağları eteklerindeki Tahtakuşlar Mahallesi'nin mezarlığında sabahın ilk saatlerinden itibaren bir araya geliyor. Türkmenler, burada geçmiş nesilleri için dualar ediyor. Geçmiş nesiller ile gelecek nesillerin bir araya gelmesi için yüzyıllardır yapılan Hıdrellez etkinliğinde Tahtacı Türkmenleri, odun ateşinde pişirdikleri kahve ile çerez ve şekerleri birbirlerine ikram ediyor.

Tahtakuşlar köyü sakinlerinden Elif Kar, "Biz Hıdırellez'imizi pandemi dolayısıyla 2 yıldan beri erteledik, yapamadık ama bu sene Allah razı olsun izin verdiler bu yola çıktık. Yaşlılarımızı unutmamak, geleceğimize yaşlılarımızı tanıtmak ve ritüel olarak her yıl bunu 6- 7 Mayıs'ta yaparız hiç eksiksiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber