Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Eylül 2016 - 12:08 Yorum: 0

Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası pancar işleme dönemi başladı

Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikasının 2016-2017 yılını kapsayan pancar işleme döneminin açılışı yapıldı.

Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası pancar işleme dönemi başladı

Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikasının 2016-2017 yılını kapsayan pancar işleme döneminin açılışı yapıldı.

Fabrika bahçesinde yapılan açılışa, Eskişehir Vali Yardımcısı Cafer Yıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Halil Ünal, Eskişehir Şeker Fabrikası Müdürü ve çok sayıda çalışan katıldı.

Açılış töreninde konuşan AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, 1973 yılında babası ile şeker fabrikası önünde kendisinde sıra beklediğini aktararak, "Benim için bugün buranın ayrı bir önemi var. Ben de 1973 yılında burada sıra beklemiş bir kardeşinizim. Bundan dolayı milletvekili olarak buraya gelmek benim için bir onurdur. Ben burada çalışan kardeşlerimizin sorunlarını Bakan beye aktaracağım. Elimizden ne geliyorsa yapacağımızdan emin olabilirsiniz" dedi.

Törende konuşan Fabrika Müdürü Ekrem Meydanlı ise, 155 köyden 4 bin 225 aile ile yaklaşık 1 milyon 220 bin 100 ton "Üretim Kotası Sözleşmesi" imzaladıklarını belirtti. Meydanlı, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Fabrikamızda üretim 23 Eylül tarihinde başlayacak. 24 saat üç vardiya ile ortalama günde 7 bin 200 ton pancar işlenecek. Pancar işleme yaklaşık 136 gün devam edecek. Bu kampanya döneminde 980 bin ton civarında pancar işlenip, 130 bin ton civarında şeker pancarı ile yan ürünler olarak maya ve yem sanayisi için önemli olan 42 bin ton melas, ayrıca yöremiz hayvan beslenmesinde önemli yer tutan 210 bin ton yaş pancar posası üretiminin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir."

Konuşmaların ardından pancarını ilk getiren çiftçilere hediyeler verildi. Kurban kesiminin ardından protokol üyeleri yeni dönemin açılışını kurdele keserek yaptı, ilk gelen pancarın ise alımı yapıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber