Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Ekim 2016 - 17:43 Yorum: 0

KBÜ’de 3. Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Sempozyumu

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) 3. Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği sempozyumu düzenleneceği bildirildi.

KBÜ’de 3. Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Sempozyumu

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) 3. Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği sempozyumu düzenleneceği bildirildi.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından bu yıl 13-15 Ekim tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Sempozyumu'nda raylı sistemler alanında ulusal ve uluslararası bilimsel ve teknolojik gelişmeler, üretim, güvenlik, test ve standartlar gibi konular tartışılacak.

Sektördeki bilim insanları, üreticiler, diğer hizmet veren ve alan tarafların bir araya geleceği Sempozyum'da ulusal ve uluslararası bir paylaşım düzlemi oluşacağı ifade edilen açıklamada , " Raylı sistemler teknolojileri günümüz toplu taşıma sistemlerinin arasında ciddi oranda önem kazanmaya devam etmektedir. Diğer ulaşım yöntemlerine göre ucuz, güvenli ve çevre dostu olması, insanların raylı sistemler teknolojilerini tercih etmesine neden olmaktadır. Raylı sistemler teknolojilerinin dünya genelinde gelişmesine paralel olarak ülkemizin de bu alanda ilerlemesi ve kalifiye insan gücünün (mühendisinin) yetiştirilmesine ihtiyacı vardır. Bu gaye ile 2011 yılında Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde Türkiye'de ilk ve tek Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü'nün açılmasına karar verilmiştir. Ülkemizde raylı sistemler teknolojilerinin gelişimi aynı zamanda araştırma işbirliklerinin arttırılması yeni tartışma ortamlarının oluşturulmasıyla mümkündür. Bu alanla ilgili sanayi kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının bir araya getirilmesi, sorunların tespit edilmesi ve bilimsel bir ortamda bunların değerlendirilmesi öngörülmektedir. Sempozyum açılışına üst düzey katılım olacaktır." İfadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber