Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 12 Aralık 2017 - 12:53 Yorum: 0

KBÜ’DE uluslararası öğrenci sayısı 4 bine yaklaştı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 10 yıllık bir maziye sahip olmalarına rağmen uluslararası anlamda çok ciddi adımlar attıklarını...

KBÜ’DE uluslararası öğrenci sayısı 4 bine yaklaştı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 10 yıllık bir maziye sahip olmalarına rağmen uluslararası anlamda çok ciddi adımlar attıklarını söyleyerek, Bu yıl aldıkları bin 700 yabancı öğrenci ile 50 ülkeden gelen öğrenci sayısının 3 bin 580'nin üzerine çıktı" dedi.

Henüz genç bir üniversite olmasına rağmen dünya üzerinde çok sayıda üniversite ile iş birliği bulunan ve uluslararası öğrenci sayısını her geçen yıl artıran Karabük Üniversitesi, uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat uluslararasılaşma yolunda Karabük Üniversitesi'nin hedeflerini ve uluslararası öğrencilerin durumlarını değerlendirdi.

"Cazibe merkezi haline gelen bir üniversite olma amacındayız"

10 Yıllık bir maziye sahip olunmasına rağmen uluslararası anlamda çok ciddi adımlar atıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Refik Polat, "Türkiye'de bugün neredeyse hepimizin adlarını ezbere bildiğimiz gelenek sahibi üniversiteler mevcut. Biz de bir gelenek oluşturma amacı ile hem nitelik hem de nicelik olarak uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi haline gelen bir üniversite olma amacı ve vizyonuna sahibiz. Türkiye'deki üniversitelerin uluslararası birer üniversite haline gelmesi için Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'nın da hedefi var. Farklı ülkelerden öğrencileri Üniversitemiz bünyesinde açılan fakülte ve bölümlerde yetiştirmeyi ve kendi ülkelerine kalifiyeli bir biçimde göndermeyi amaçlıyoruz. Bu alanda kendimizi geliştirmek için farklı çalışmalar ve gayretler içerisindeyiz. Farklı ülkelere seyahat ediyor ve bu ülkelerle ikili ilişkilerimizi güçlendirmeyi ve yine bu ülkelerdeki gerek bakanlıklar gerekse üniversiteler ile çeşitli protokoller imzalamayı amaç ediniyoruz. Bu protokollere bağlı olarak Üniversitemize getirdiğimiz öğrencilerimize burs verme çalışmaları da yapıyoruz." dedi.

"Doğru olanın insan yetiştirmek olduğuna inanıyoruz"

Rektör Polat Karabük Üniversitesi'nin bir diğer vizyonunun da insan yetiştirmek olduğunu belirterek "Biz yeni binalar, yeni yollar, yeni teknolojik imkânların yanında yeni insanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda en son Çad'dan, Filistin'den, Doğu Türkistan'dan protokoller kapsamında öğrencileri kabul ettik. Önümüzdeki yıllarda yine pek çok farklı ülkelerden, Türk soylu ve Türk dilli coğrafyalardan daha çok öğrenci kabul etmeyi ve imkânlar dâhilinde onlara destek olmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Öğrenci Ofisi'nin önemine de vurgu yapan Rektör Polat, "Uluslararası Öğrenci Ofisi, Üniversitemiz bünyesinde bu öğrencilerin iş ve işlemlerini yürütmek üzere kurulmuş bir proje koordinatörlüğüdür. Bu koordinatörlük çok yaygın değil ve biz bu koordinatörlük düzeyinde ilklerden biri olma özelliği göstermekteyiz. Bu da vizyonumuzu ne kadar benimsediğimizi ve bu vizyona ne kadar inandığımızın bir göstergesidir. İkametinden, öğrenci kaydına kadar bu koordinatörlük vesilesi ile öğrencilerimizin sorun ve ihtiyaçları ile ilgileniyor ve çözümü amacı ile hareket ediyoruz." diye konuştu.

"Onlar bize yabancı değil, onlar bize kardeş"

Uluslararası öğrencilerin isimlendirmesinin en az onlara sahip çıkmak ve yardımcı olmak kadar önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Refik Polat, "Özellikle öğrencilerimizi yabancı olarak değil de uluslararası olarak nitelendirmeye özen gösteriyoruz. Yabancı kelimesinin anlamını öğrenen uluslararası öğrencinin kendisini ötelenmiş, dışlanmış gibi rahatsız hissetmesini istemediğimiz için misafir ettiğimiz öğrencilerimize uluslararası öğrenci sıfatını veriyoruz. Onlar bizim kardeşimiz ve öğrencimiz hali ile niteliği yabancı değil uluslararasıdır." dedi.

"Rakamlar istikrarın bir göstergesi"

Karabük Üniversitesi'nde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin rakamsal bilgilerini de paylaşan Rektör Polat, "Vizyonumuza bağlı olarak bu sene yaklaşık olarak bin 700 uluslararası yeni öğrencinin kaydını yaptık. Bu rakamla birlikte toplamda uluslararası öğrenci sayımız 3 bin 580'in üzerinde oldu. Uluslararası öğrencilerimizin ülke çeşitliliği ise 50'nin üzerindedir. Uluslararası öğrencilerimizin mevcudu ağırlıklı olarak Suriyeli öğrencilerimizden oluşmaktadır, toplamda bin 220'nin üzerinde Suriyeli öğrencimiz mevcut." dedi.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, uluslararası vizyona sahip olan bir üniversitenin uluslararası öğrenci temini için farklı ülkeler ve üniversitelerle protokoller imzalaması, oradaki muhatapları ile görüşmesi ve karşılıklı mutabakat sağlaması gerektiğini söyledi. Bunun sağlanabilmesinin yurt dışı seyahatlerin artmasıyla mümkün olacağını belirten Rektör Polat "Biz de kendimize bu vizyonu seçtiğimiz için uluslararası kurumlarla münasebetlerimiz son dönemde daha yoğun olarak ilerliyor. Hedefimiz mevcuda olabildiğince uluslararası öğrenci eklemek ve az gelişmiş yahut gelişmekte olan ülkelere sağlık, teknoloji, sosyal bilimler ve ekonomi gibi çeşitli alanlarda yetişmiş eleman göndermeyi ve orada istihdamlarını sağlamaktır." diye konuştu.

KBÜ’DE uluslararası öğrenci sayısı 4 bine yaklaştı

KBÜ’DE uluslararası öğrenci sayısı 4 bine yaklaştı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber