Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

KBÜ'den kısa kısa

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) "Dini Hayat ve Dindarlık" Konferansı düzenlendi. Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji...

KBÜ'den kısa kısa

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) "Dini Hayat ve Dindarlık" Konferansı düzenlendi. 

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Necdet Subaşı, sağlık ve din alanı konularında herkesin fikri olduğunu belirtti.

"Din konusunda ihmalkarlık, cehalet ve vurdumduymazlık kabul edilir değildir" diyen ifade eden Subaşı, şöyle konuştu:

"Bu coğrafyanın en temel yerlerinde olmak için dini bilmek gerekir. Bu coğrafyada asgari düzeyde İslam’ı bilmelisiniz. Dindarın davranışını ve reflekslerinin nasıl işlediğini bilmezseniz yoksa bu coğrafyada ses çıkaran herkesi kendinize aykırı bulursunuz. Hep birlikte bilmek, birbirimize öğretmek ve yardımcı olmak zorundayız. Başka toplumların manipülasyonlarına maruz kalmamak için bu coğrafyanın dini koordinatlarını bilmek gerekir. Din hayatın bütün boyutları içindedir. Öğrendiklerimizi önce kendimiz yaşayarak sonra başkalarıyla paylaşarak yaşamalıyız. Dinin en temel şeylerine sahipsiniz ancak kimseyle ilişki kuramıyorsunuz. Durum analizi yapıp bulunduğumuz yeri bilmeliyiz. Bu gün bize düşen bu coğrafyanın gerçeklerini, değerlerini, referanslarını, ufku üzerine kafa yormaktır."

- KBÜ'de "Uluslararası İlişkilerde Finans Savaşları" Konferansı

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) "Uluslararası İlişkilerde Finans Savaşları" Konferansı düzenlendi. 

 İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çınar Özen, uluslararası ilişkilerde 2. Dünya Savaşı'ndan sonra kapitalist savaş yapılmadığını söyledi. 

 Pazarın artık ihtiyaçtan çok kişilerin arzu ve isteklerini tatmin edecek birer makine dönüştüğünü belirten Özen, "Pazarın var edilmesi insanın kontrol edilmesi içindir. Pazar üzerinde en önemli şey insanın kontrol edile bilmesidir. Pazar siyasetin dışında olamaz. Devlet öncelikle pazarı kontrol etmek zorundadır. Kariyerinizde finans konusu ile ilgilenin ve finans konusunu mutlaka ele alın" dedi. 

- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Karabük Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Güneş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Güneş, mesajında, toplumun temel taşı olan ailenin, yapı taşını kadınların oluşturduğunu belirtti. 

Hayatın her alanında fedakarlık, üretkenlik, duyarlılığı temsil eden kadınların, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde de önemli rol oynadığın vurgulayan Güneş, mesajında şunları kaydetti:

"Türk toplumunda çok önemli bir yeri olan kadının, cumhuriyetin kurulmasıyla elde ettiği hakları her alanda üstün başarılar göstererek kullanmıştır. Toplumun temeli ailedir. Ailenin temeli de kadındır. Kadınlar insanlığın yaratılışından itibaren düzenin, huzurun ve mutluluğun sağlanmasında önemli roller üstlenmişlerdir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber