Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Temmuz 2018 - 14:08 Yorum: 0

KBÜ’den Yenice’de ıhlamur projesi

Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Murat Alan ve arkadaşları Dr. Öğretim üyesi Cumhur Güngöroğlu, Dr Öğretim üyesi Ufuk...

KBÜ’den Yenice’de ıhlamur projesi

Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Murat Alan ve arkadaşları Dr. Öğretim üyesi Cumhur Güngöroğlu, Dr Öğretim üyesi Ufuk Coşgun tarafından Yenice için önemli bir proje hazırlanıyor.

"Gümüşi Ihlamur Projesi" adı altında başlatılan çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğü öğrenildi. Proje kapsamında Yenice Orman İşletme Müdürlüğü doğal ormanlarından, ıhlamur çiçeği ve ağaç gelişimi dikkate alınarak geliştirilecek seleksiyon indeksine göre toplam 80-100 üstün ağaç seçilecek, bu ağaçlardan toplanacak tohumlarla, Gökçebey Orman Fidanlık Müdürlüğü'nde ıhlamur fidanları yetiştirilecek. Seçilmiş olan 80-100 üstün ağaç içinden en iyi 30 üstün ağaçtan toplanmış tohumlarla yetiştirilen fidanlarla gümüşi ıhlamur çiçek bahçesi kurulacak ve 80-100 ağaçtan yetiştirilmiş fidanlarla da ile de bir gen bankası oluşturulacak. Böylece ilçe halkına sürekli ekonomik yarar sağlayacak bir alan açılmış olacak.

Projenin 2019 aralık ayında tamamlanması bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber