Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Ekim 2016 - 14:38 Yorum: 0

Kdz. Ereğli ve Alaplı’da amatör kulüpler 5 bin sporcuyu barındırıyor

Zonguldak'ın Ereğli ve Alaplı ilçelerinde faaliyet gösteren 11 spor kulübünün başkan ve yöneticileri bir araya gelerek sorunlarını masaya yatırdı.

Kdz. Ereğli ve Alaplı’da amatör kulüpler 5 bin sporcuyu barındırıyor

Zonguldak'ın Ereğli ve Alaplı ilçelerinde faaliyet gösteren 11 spor kulübünün başkan ve yöneticileri bir araya gelerek sorunlarını masaya yatırdı. Toplantıda konuşan Kepez Çaylıoğluspor Kulübü Başkanı Zafer Yalman, tüm spor branşlarını kapatan Erdemir yöneticileri ile kulüplere destek olmayan yöneticileri eleştirdi.

Kdz. Ereğli ve Alaplı ilçesinde faaliyet gösteren kulüp başkanları ile yöneticileri sabah kahvaltısında bir araya geldi. Toplantıya Kepez Çaylıoğluspor Kulübü Başkanı Zafer Yalman, Akınspor Kulübü Başkanı Reşat Pala, Bayatspor Kulübü Başkanı Ahmet Eyrilmez, Zonguldak Ereğlispor Kulübü Başkanı Uğur Kocaman, Alaplı Belediyespor Kulübü'nden Hüseyin Uğuz, Cumaspor Kulübü'nden Cengiz Çelik, Yeni Mahallespor Kulübü'nden Mehmet Karadeniz, Kandillispor Kulübü Başkanı Engin akdoğan, Romanspor Kulübü Başkanı Kazım Atak, Neyren Gökçelerspor Kulübü Başkanı Ertan Kaya, Karadenizspor Kulübü Başkanı Muhsin Aydın, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Kepez Çaylıoğluspor Kulübü Yöneticisi Fikri Kayacan ile kulüplerde yöneticilik yapan bir çok isim katıldı.

11 kulüp bünyesinde 5 bin genç spor yapıyor

Kulüp yöneticileri toplantıda ilk olarak bundan sonra her türlü sorun yada projede birlikte hareket etme kararı aldı. Kulüp Başkanları Ereğli ve Alaplı'da faaliyet gösteren kulüplerde futbol başta olmak üzere Voleybol, Basketbol, Taekvondo, Karate ve güreş gibi spor branşlarında ki sporcu sayısını tespit etti. Yapılan tespit sonucu tüm kulüplerde faaliyet gösteren sporcu sayısının yaklaşık 5 bin olduğu belirlendi.

Bayatspor Kulübü Başkanı Ahmet Eyrilmez, ilçede sportif alanda başarı elde edilebilmesi için birlik ve beraberliğin sağlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, toplantıya öncülük edenlere teşekkür etti. Kandillispor Kulübü Başkanı Engin Akdoğan ise Ereğli'de ki Erdemir gibi büyük kuruluşların spora hiçbir destek vermemesini eleştirdi. Erdemir'in ilçenin havasını kirlettiğini belirten Akdoğan, buna karşın ilçede hiçbir sosyal projeye destek olmadığını vurguladı.

"Erdemir zarar ediyorsa fitre ve zekatlarımızı onlara verelim"

Erdemir Yönetimini bünyesindeki tüm spor branşlarını kapatması ve elindeki spor sahalarını kullanmak isteyenlerden fahiş paralar istemesini eleştiren Kepez Çaylıoğluspor Kulübü Başkanı Zafer Yalman ise Ereğli Belediye Başkanı'ndan spora desteğini artırmasını istedi. Başkan Yalman konuşmasında "Belediye Başkanı bizim belediye başkanımız. Seçtik göreve getirdik. Ereğli'de TSO, Ziraat Odası, Esnaf odaları var ve çeşitli STK'lar var. Erdemir ile bir sıkıntıları var heralde, bir araya gelinip bir talepte bulunamıyorlar. Genel müdür bizim açıklamalarımızdan rahatsız olacaksa, rahatsız olsun. Biz Erdemir'in Ereğli'ye, Ereğli'de spora destek çıkmasını istiyoruz. Erdemir hiç olmazsa stadını amatör spor kulüplerine açsın. Eğer 100 TL idman başına ve sahanın 3'te birini vermesi Erdemir'i kurtarmıyorsa 300-400 TL yapsın. Hatta Ramazan ayında fitrelerimizi, zekatımızı toplayıp Erdemir'e verelim. Erdemir zarar ediyorsa kulüp başkanlarımızla beraber kapı kapı dolaşıp yardım toplayalım. Sayın Genel Müdür; Ereğli'ye sahip çıkmanız lazım. Erdemir plajı sizin yada Erdemir çalışanının değil, orası hazineden kiraladığınız Ereğli halkınındır. Kişi başına oraya girenlerden 50 TL almak nasıl bir mantıktır, anlamış değiliz. Ereğli'ye metalürji fakültesi yapacağınızı söylediniz, 1,5-2 yıldır tek bir adım bile atmadınız. Sadece burada bulunan Alaplı Belediyespor Kulübü'nde 680 lisanslı sporcu var. Kepezspor Kulübünün lisanslı sporcu sayısı 460 tane değişik branşlarda Kepez Çaylıoğluspor'un var. 437 tane Zonguldak Ereğlispor Kulübü'nde var. Toplamda 5 binin üzerinde sporcumuz var. Erdemir bu kadar sporcunun olduğu kulüplere bir tane futbol topu bile almıyor" dedi.

Milletvekili ve belediye başkanlarına sitem

Konuşmasında milletvekilleri ile belediye başkanlarınıda eleştiren Yalman, kulüplerin sıkıntılarına hiç birinin yardımcı olmadığını söyledi. Yalman konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; "Belediye başkanımız sağolsun deplasmanlara giderken bir otobüs veriyor. Teşekkür ediyoruz kendisine. Ama kendisinden bu sporculara daha fazla destek vermesini bekliyoruz. Kulüp yöneticilerimizi ve sporcularımızı kapısında bekletmesini istemiyoruz. Geçen yıl çok acı bir olay yaşadık. Bunu da tüm Ereğli bilsin; seçim çalışmalarında 300-500 bin TL para harcadığını söyleyen milletvekilleri ve belediye başkanlarımız spor kulüplerine 2-3 bin TL parayı çok görmesinler. Biz bir daha gece düzenlemeyeceğiz. Gece düzenleyecekler diye korkmasınlar. Onlarında bir sıkıntıları varsa biz çözelim. Bizim sıkıntılarımıza ilaç olmadılar, olmamaya da devam ediyorlar."

"Gençlerimiz ancak sporla kötü alışkanlıklardan uzak durur"

Gençlerin sokaklarda ki kötü ortamlardan çekilmesi gerektiğini, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını sporla sağlayabileceklerini anlatan Yalman "Bakın 5 bin sporcudan bahsediyoruz. Buna kimse rakam olarak bakmasın. Burada 5 bin tane gençten bahsediyoruz. Bu çocuklar Ereğli'nin, Alaplı'nın çocukları. Çocuklarımız uyuşturucu, alkol ve sigara gibi alışkanlıklardan uzak dursun istiyoruz ama gençlerimize sahip çıkmıyoruz. Gençlerin uyuşturucu ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durması sadece polisiye tedbirlerle sağlanamaz. Emniyet teşkilatımız bu konuda elinden gelen gayreti gösteriyor. Eğer biz çocuklarımızı spora yönlendirirsek, o gencimiz gidip uyuşturucuya bulaşmaz. Sağlıklı bir toplum oluşturmak istiyorsak, gençlerimize sahip çıkacağız. Gençlerimize spora yönlendirerek sahip çıkabiliriz" dedi.

114 bin nüfuslu ilçede tek bir stad var

Kulüp Başkanları toplantıda ayrıca amatör kulüplerin spor yaptığı alanların yetersiz oluşundan dert yandı. 114 bin nüfusa sahip olan Ereğli'de 11-12 spor kulübünün antrenman yapabileceği tek stadın Beyçayırı Stadı olduğunu belirten kulüp başkanları, mevcut stadın hem eksikleri olduğunu hem de yeterli gelmediğini dile getirdi. Kulüp Başkanları önümüzdeki günlerde Kaymakam Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başta olmak üzere STK yöneticilerini ziyaret ederek, spora destek olmalarını isteyecek.

Kdz. Ereğli ve Alaplı’da amatör kulüpler 5 bin sporcuyu barındırıyor

Kdz. Ereğli ve Alaplı’da amatör kulüpler 5 bin sporcuyu barındırıyor

Kdz. Ereğli ve Alaplı’da amatör kulüpler 5 bin sporcuyu barındırıyor

Kdz. Ereğli ve Alaplı’da amatör kulüpler 5 bin sporcuyu barındırıyor

Kdz. Ereğli ve Alaplı’da amatör kulüpler 5 bin sporcuyu barındırıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber