Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

Keban HES'te kayalıklara tel örgü ağ döşendi

ELAZIĞ (AA) - Keban Hidro Elektrik Santrali'nde (HES) yol güzergahına kaya düşmesi tehlikelerine karşın tel örgü ağ döşendi.Keban HES İşletme Müdürü Soner Aslan, AA muhabirine yaptığı...

Keban HES'te kayalıklara tel örgü ağ döşendi

ELAZIĞ (AA) - Keban Hidro Elektrik Santrali'nde (HES) yol güzergahına kaya düşmesi tehlikelerine karşın tel örgü ağ döşendi.

Keban HES İşletme Müdürü Soner Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Seyir Tepesi olarak adlandırılan ve santral personeliyle ziyaretçilerin gidiş geliş yaptığı yol güzergahında kaya düşmesi tehlikesine karşın 25 bin metrekarelik alana tel örgü ağ döşediklerini belirtti.

Yolun üst tarafının sarp kayalıklardan oluştuğunu ve özellikle yağışlı havalarda kaya düşmelerinin yaşanabildiğini anlatan Aslan, "Tepe yüksekliği yaklaşık 75 metre. Devamlı personelimizin giriş-çıkış yaptığı yer olduğundan iş güvenliği uzmanlarımız buranın tehlikeli olduğunu belirterek böyle bir yatırımı yapma zorunluluğu hissettirdi. Biz de bunu yaparak iş güvenliği önlemlerimizi eksiksiz bir şekilde uygulamaya çalışıyoruz" dedi. 

 Büyük kayaların düşme tehlikesine karşı belirli noktalara bariyerler de yapacaklarını dile getiren Aslan, işin kuruma 1,2 milyon liraya mal olacağını belirtti. Aslan, "Hedef insan olduğu için insan hayatının değeri hiçbir şey ile ölçülemez" değerlendirmesinde bulundu.

Firma yetkilisi İsmail Dilek de yol güzergahlarında kaya düşmelerinin yaşanabileceği bu tür alanlarda uygulanan sistemin insan güvenliği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Dilek, "Keban barajında yaklaşık 25 bin metrekare uygulama yaptık. Bunun haricinde de 500 metreye yakında yine kaya düşmesi ile ilgili bariyer sistemlerimiz var. Bu bariyer sistemlerini de ilerleyen zamanlarda uygulamaya koyacağız. Yoldan geçen araç ve personelin can güvenliği tamamen kontrol altına alınmış olacak" diye konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber