Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:25 Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlar...08:15 Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı
Yerel 06 Eylül 2016 - 10:58 Yorum: 0

Keçiören Belediye Başkanı Ak, Ovacık Kurban Satış Alanı’nı inceledi

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türkiye'nin en nitelikli kurban satış alanlarından biri olan Ovacık Kurban Satış Alanı'nda incelemelerde bulundu.

Keçiören Belediye Başkanı Ak, Ovacık Kurban Satış Alanı’nı inceledi

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türkiye'nin en nitelikli kurban satış alanlarından biri olan Ovacık Kurban Satış Alanı'nda incelemelerde bulundu.

Keçiören Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların güvenlik ve hijyenik bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için gerekli her türlü önlemi aldı. 701 çadırın kurulduğu Ovacık Kurban Satış Alanı'nı gezen Keçiören Belediye Başkanı Ak, satıcılara "hayırlı kazançlar" dilerken, bir ihtiyaçları olup olmadığını da sordu. Satıcılar ise alanda verilen belediye hizmetlerinden memnun olduklarını ifade ederek, Ak'a teşekkürlerini iletti. Satıcılardan kurbanlık satışlarının iyi olduğunu öğrenen Ak, kurban pazarına getirilen hayvanların hepsinin satılması yönünde temennide bulundu. Mustafa Ak, 1 ton ağırlığıyla satış alanının şampiyonu olan "Reis" adlı kurbanlığı ve Diyarbakır'dan getirilen iki kurbanlık deveyi de sevdi.

Balıkesir, Erzurum, Kırşehir, Kars ve Ağrı'nın da aralarında bulunduğu farklı illerden getirilen kurbanlıkların satıldığı alanın giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları bulunuyor. Alanın güvenliğini 24 saat esasıyla görev yapan 20 zabıta personeli ile 21 özel güvenlik görevlisi sağlıyor. Alanda görevli uzman veteriner hekimler tarafından kurbanlıkların gebelik raporu kontrolü de yapılıyor. Kurban satıcılarıyla kurbanlık satın almaya gelen tüm vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak üzere konumlandırılan satış alanında, market, lokanta ve dinlenme bölümlerinden oluşan hizmet çadırı, farklı noktalara kurulan tuvaletler ile 24 saat sıcak su bulunan duş kabinleri de yer alıyor.

Ambulans ve sağlık ekibi de görev başında

Alanda kurban satıcıları ile kurbanlık almaya gelen vatandaşların yararlanabileceği ücretsiz canlı hayvan kantarı, mescit ve 3 bin araçlık otopark da bulunuyor. Satış alanlarında, kurbanlık alırken ve kesim yapılırken dikkat edilecek hususlarla ilgili hazırlanan el broşürleri de dağıtılarak vatandaşların bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Acil vakalara anında müdahale etmek amacıyla 24 saat hizmet veren sağlık ve veterinerlik hizmet kabinlerinin de kurulduğu alanda, veteriner hekimler ile sağlık ekibinin yanı sıra bir adet ambulans da hizmet veriyor. Ayrıca kaçan kurbanlıkların yakalanması için de alanda kurban yakalama ekibi hazır bulunduruluyor. Ovacık semtinde bulunan Keçiören Belediyesi'ne ait tesislerdeki modern mezbahanelerde günde bin adet kurban kesimi yapılabiliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber