Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Kasım 2016 - 12:24 Yorum: 0

Keçiören lalelerle donatılıyor

Mevsimlik çiçek ekimlerine başlayan Keçiören Belediyesi, kış mevsiminin hissedildiği bugünlerde ilçenin görselliğine katkı sunuyor.

Keçiören lalelerle donatılıyor

Mevsimlik çiçek ekimlerine başlayan Keçiören Belediyesi, kış mevsiminin hissedildiği bugünlerde ilçenin görselliğine katkı sunuyor.

Çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarını sürdüren Keçiören Belediyesi, ilçedeki park, bahçe ve yeşil alanları lale soğanlarıyla donatıyor. Çalışmalar kapsamında 250 bin çiçek soğanını toprakla buluşturan Belediye ekipleri baharda ilçenin lalelerle rengarenk bir görünüme kavuşacağını söyledi. Ayrıca belediye ekipleri tarafından 300 bin menekşe ve 30 bin lahana bitkisi de kış mevsiminde görsel seyir zevki için toprakla buluşturuldu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, baharda anı fotoğraflarına ve öz çekimlere dekor olan lalelerle ilgili "Bu çiçekler havaların ısınmasıyla açarak hem mis kokularını etrafa yayacak, hem de vatandaşlarımıza seyir zevki yaşatacaklar" dedi.

Yeşillendirme çalışmalarına büyük önem veren Keçiören Belediyesi, kişi başına düşen yeşil alan miktarını kısa sürede 2.2 metrekareden 5.82 metrekareye çıkardı. Başkan Ak, yeni hizmet döneminde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 metrekareye yükseltmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber