Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Ekim 2016 - 10:13 Yorum: 0

Keçiören’de iki kardeş ülke terör karşısında tek yürek

Keçiören Belediyesi, Pakistan'ın Peşaver kentinde meydana gelen hain terör saldırısında şehit olan 144 Müslüman kardeşi için anma programı düzenledi.

Keçiören’de iki kardeş ülke terör karşısında tek yürek

Keçiören Belediyesi, Pakistan'ın Peşaver kentinde meydana gelen hain terör saldırısında şehit olan 144 Müslüman kardeşi için anma programı düzenledi. Törene Pakistan Genelkurmay Başkanı General Rashad Mahmood da katıldı.

Tören, hem Peşaver hem de Türkiye'deki terör saldırıları sonucu şehit olanların ruhuna okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından bir konuşma yapan Pakistan Genelkurmay Başkanı General Rashad Mahmood,16 Aralık 2014 tarihinin sadece Pakistan için değil tüm dünya için acı bir gün olduğunu belirterek, "Masum çocukları şehit ettiler. Bu saldırıyı gerçekleştirenlere insan diyemeyiz. Pakistan ile Türkiye zorlu günler de her zaman yan yana oldu. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a şehitlerimiz için düzenlediği bu anma programı için çok teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de, anma programı düzenleyen Başkan Ak'a teşekkür ederek, "İki ülke sevgi de birleşti. Türkiye ve Pakistan terörle uzun süredir mücadele ediyor. Bugün Pakistan, Afganistan, Irak ve Suriye'de vekalet savaşı var ve bu savaşta terör gruplarını kullanıyorlar. Bunlar İslam alemindeki gelişmelerin durdurulması ve batılı ülkelerin ekonomik rekabette önümüze geçmesi için kullanılıyorlar. Halkımızla birlikte batının bu kötü emellerine son verip huzur içerisinde yaşayacağız" diye konuştu.

Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood da, 2014 yılında gerçekleştirilen terör saldırısında verilen her şehit için fidan dikerek isimlerini ölümsüzleştiren Başkan Ak'a teşekkür ederek," Peşaver'de askeri okula düzenlenen terör saldırısından sonra Türkiye'den büyük destek gördük. Şehitlerimizin anısına Keçiören'de oluşturulan bu alan halkımız tarafından hiç unutulmayacaktır" dedi. Konuşmaların ardından anıta karanfil bırakıldı ve Pakistan Koleji öğrencilerinden oluşan koro Peşaver Şehitleri için şarkı söyledi.

2015 yılının Ocak ayında AK Parti 10. Yıl Hatıra Ormanı'nda düzenlenen törenle Peşaver şehitleri için fidan dikilmiş, Ekim ayında ise 144 şehidin anısını yaşatmak amacıyla yapılan anıt açılmıştı.?

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber