Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Ağustos 2016 - 10:43 Yorum: 0

Keçiören’deki güvenli kurban satış alanlarına bu yıl da ilgi büyük

Keçiören Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde Ovacık semtinde kurduğu modern kurbanlık satış alanıyla, vatandaşların ve satıcıların huzurlu bir şekilde...

Keçiören’deki güvenli kurban satış alanlarına bu yıl da ilgi büyük

Keçiören Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde Ovacık semtinde kurduğu modern kurbanlık satış alanıyla, vatandaşların ve satıcıların huzurlu bir şekilde kurbanlık alışverişlerini yapabilmeleri için tüm imkanlarını seferber etti. 701 adet çadırın bulunduğu alanda sosyal tesislerden güvenliğe kadar her türlü ihtiyaç düşünülerek hizmet veriliyor.

Alanda kurbanlık alırken ve kesim yapılırken dikkat edilecek hususlar ile ilgili hazırlanan el broşürleri dağıtılarak vatandaşların bilinçlendirilmesi sağlanıyor. Kurban satış alanında ayrıca satıcıların ve alıcıların ihtiyaçları için farklı noktalara kurulan tuvaletler ile 24 saat sıcak su bulunan duş kabinleri yer alıyor. Bunun yanı sıra kurban satıcıları ile kurbanlık almaya gelen vatandaşların yararlanabileceği hizmet çadırı, mescit ve 3 bin araçlık otopark da alanda bulunuyor.

Kurbanlıklara gebelik testi ve her türlü tedbir alınıyor

Kurban satış alanına getirilen tüm kurbanlıkların kulak küpe numaralarına göre gerekli aşılarının yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor. Keçiören Belediyesi tarafından Türkiye'de bir ilk olarak başlatılan ve bu yıl da uygulanan ultrasonografi yöntemiyle dişi kurbanlıklar veteriner hekimlerce gebelik testine tabi tutuluyor. Alanlarda bulunan veteriner hekimlerce gebe olduğu tespit edilen kurbanlıklar ile yaşları küçük hayvanlar, kurban satış alanından çıkarılarak satışına izin verilmiyor. Acil vakalara anında müdahale etmek amacıyla kurulan ve 24 saat hizmet veren sağlık ve veterinerlik hizmet kabinlerinde veteriner hekimler ile sağlık ekibinin yanı sıra iki adet de ambulans hazır bekletiliyor.

Kurban satış merkezlerinde kurban satıcıları ve kurbanlık almaya gelen vatandaşlar için her türlü ihtiyacı dikkate alarak çeşitli düzenlemeler yaptıklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, vatandaşların kurbanlıklarını satın alırken herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Kurban satış alanının tüm ihtiyaçları karşılamak üzere kurulduğunu belirten Başkan Ak, "Keçiörenlilerin Kurban Bayramı'nı huzur içerisinde geçirmeleri için gereken tüm tedbirleri aldık. Vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında kurban satış yerlerindeki ekiplerimizden ve belediyemizden yardım alabilirler" dedi.

Kurbanlıkların sağlık kontrollerinin yapıldığını kaydeden Başkan Ak, Kurban Bayramı süresince zabıta ve nöbetçi veteriner hekimlerin görev başında olacağına dikkat çekti. Vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda kurbanlık alışverişlerini ve kesim işlerini gerçekleştirebilmeleri için çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Başkan Ak, "Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Gönül rahatlığı içerisinde kurbanlık alışverişlerini huzurlu ve güvenli bir şekilde yapabilirler" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber