Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 02 Nisan 2015 - 12:53 Yorum: 0

KEİPA Türk Grubu Başkanı ve Ordu Milletvekili Şener:

"Türkiye olarak altyapı hizmetleri anlamında büyük bir yol katettik. Bu tecrübeler karşılıklı olarak KEİPA üyesi ülkelere aktarıldı"

KEİPA Türk Grubu Başkanı ve Ordu Milletvekili Şener:

ORDU (AA) - Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Şener, "Türkiye olarak altyapı hizmetleri anlamında büyük bir yol katettik. Bu tecrübeler karşılıklı olarak KEİPA üyesi ülkelere aktarıldı" dedi.

KEİPA Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesi toplantısı nedeniyle Ordu'da bulunan 12 ülkenin temsilcisi, Fatsa’da verilen yemekte bir araya geldi. Bir restoranda düzenlenen yemeğe, Vali İrfan Balkanlıoğlu, KEİPA Türk Grubu Başkanı ve Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, KEİPA üyesi Ukrayna, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, Moldova, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Sırbistan, Romanya ve Arnavutluk'tan temsilciler katıldı.

KEİPA Türk Grubu Başkanı Şener, AA muhabirine, TBMM’nin yoğun gündemi arasında 12 ülkeden 30'a yakın parlamenterle Ordu’da kültür komitesi toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantının iki ayda bir üye ülkelerde yapıldığını hatırlatan Şener, şöyle devam etti:

"Türkiye’de yapılan bu toplantıları genelde biz Ankara ya da İstanbul’da gerçekleştiriyorduk. Ben daima komite toplantısında bu toplantının Ordu’da yapılmasını teklif ettim. Ulaşım ve güvenlik anlamında toplantının Ordu’da yapılmasından tereddüt ettim ama Ordu’da yapılması kabul gördü. Delegasyon başkanı milletvekili arkadaşlar bu toplantının Ordu’da yapılmasından dolayı çok teşekkür etti."

Şener, yabancı temsilcilerin Giresun’u, Ordu’yu ve Fatsa’yı gezdiğini aktararak, "Gerçekten çok hoşnut kaldılar. Bu hoşnutluğu bir turizm faaliyeti olarak kabul etmek lazım. Çünkü her birinin arkasında yüz binlerce oy var. Buraları gittikleri ülkelerde anlatacaklarını düşünüyorum. Bu anlamda çok mutluyum. Engelliler, yaşlılar ve gençler için sporu konuştuk. Türkiye olarak altyapı hizmetleri anlamında büyük bir yol katettik. Bu tecrübeler karşılıklı olarak KEİPA üyesi ülkelere aktarıldı" ifadesini kullandı.

- İstanbul Adliyesi’ndeki terör saldırısı

 İstanbul Adliyesi’ndeki terör saldırısına da değinen Şener, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinden duyduğu üzüntüyü diye getirerek saldırıyı kınadı.

"Menfur bir şekilde yapılan bu saldırıyı üzülerek kınıyorum. Bu, alçakça yapılan çok acı bir cinayettir" diyen Şener, şöyle dedi:

"Bundan ne elde etmek istediklerini bilmiyorum. Daha önce yapılan terör olaylarında hayatını kaybetmiş olan bir çocuğumuz için yapılan bu saldırı sonucunda hayatını kaybeden savcımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün Türkiye, tüm partilerin teröre karşı ortak tavır alması lazım. Buradan bir ayrılık ve nifak çıkarmak için bazı muhalefet partileri çeşitli beyanlarda bulunuyor. Ben muhalefet partilerini bu anlamda kınıyorum. Çünkü bir ve beraber olma zamanıdır."

- Elektrik kesintileri

İhsan Şener, elektrik kesintilerinin ardından terörist saldırıların düzenlenmesinin şüphe uyandırdığını ve gerçeğin ilerleyen günlerde ortaya çıkacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Terörün dini, mezhebi, meşrebi ve ırkı olmaz. Terör haksız yere insanların önceki gün olduğu gibi canına kıyar. Biz bunların tekrar etmesini istemiyoruz. Bu tür nefret uyandıracak ve toplumda infiale neden olacak her türlü eylemin karşısındayız. Ayrıca bu saldırıların öncesinde elektrik kesintilerinin de yaşanması şüphe uyandırıyor. Yalnız bununla ilgili bir şey söylemek için erken, çünkü hakikatin ortaya çıkarılması lazım. Bununla ilgili araştırmalar da başlatıldı ve hızla devam ediyor. İlerleyen günlerde elektrik kesintilerinin ve terör saldırılarının ardındaki gerçek ortaya çıkacaktır."

ETİKETLER: Fatsa , KEİPA , İhsan Şener
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber