Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 30 Eylül 2014 - 09:05 Yorum: 0

Kelebeğin Rüyası’na üç ödül

ABD'nin Boulder şehrinde bu yıl 15'incisi düzenlenen Moondance Uluslararası Film Festivalinde, Kelebeğin Rüyası filmine ödül yağdı.

Kelebeğin Rüyası’na üç ödül

Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği Kelebeğin Rüyası, 'En İyi Film' ödülünün yanında, Rahman Altın’ın müziğiyle 'En İyi Film Müziği' ve oyuncu Mert Fırat’ın performansıyla 'En İyi Aktör' dallarında ödüle layık görüldü.

'Amerika’nın Cannes’i' olarak gösterilen festivale sinema dünyasının mühim temsilcileri katılırken, müzisyen Altın, Kelebeğin Rüyası filmi için bestelediği müzikle, aldığı ödüllere bir yenisini daha eklemiş oldu. Altın, ödül sonrası yaptığı açıklamada, Kelebeğin Rüyası’nın 2013 Şubat ayında vizyona girmesinden bu güne uluslararası film çevrelerindeki yolculuğuna zevk ve ödüllerle devam ettiğini, böyle kocaman ve muvaffakiyetli bir projenin parçası olmaktan şeref duyduğunu dile getirdi.

Kelebeğin Rüyası Filmi için bestelediği müzikle 15. Milano Uluslararası Film Festivali, 13. World Soundtrack Academy, 46. SİYAD Sinema Ödülleri ve 19. Kral Türkiye Müzik Ödülleri’nde de muvaffakiyet işaret eden Türk besteci, Moondance Festival’inde film müziği konusunda en zinde namzet şekilde gösteriliyordu.

ABD’de, istikbal aylarda New York ve Los Angeles kentlerindeki Filarmoni Orkestraları ile konser verecek bulunan Altın, geçen sene Oscar Ödüllerinde ‘En İyi Film Müziği’ dalında, ilk yirmiye kalmıştı.

Muhabir: Mintaha Neslihan Eroğlu

ETİKETLER: Kelebeğin , Rüyasına , üç , ödül
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber