Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 24 Haziran 2016 - 16:53 Yorum: 0

Keman Sanatçısının Hayatını Kaybettiği Kazanın Duruşması Görüldü

Bağdat Caddesi'nde, keman sanatçısı Okan Arıkan'a çarparak ölümüne neden olan Orkun Efe Bardakçı (22) ile kaza sonrası otomobilini cadde üzerine park...

Keman Sanatçısının Hayatını Kaybettiği Kazanın Duruşması Görüldü

Bağdat Caddesi'nde, keman sanatçısı Okan Arıkan'a çarparak ölümüne neden olan Orkun Efe Bardakçı (22) ile kaza sonrası otomobilini cadde üzerine park ederek ikinci bir ölümlü kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen Ezgi Aydın'ın (25), "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmalarına başlandı.

Anadolu 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Orkun Efe Bardakçı, tutuksuz sanık Ezgi Aydın, kazada hayatını kaybeden Okan Arıkan'ın anne ve babası ile taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık Orkun Efe Bardakçı savunmasında, "Alkollü değildim. Bağdat Caddesi'ne çıktığımızda Kızıltoprak'a doğru yol daralmaktadır. Ben de bunu bildiğim için en sağ şeritten orta şeride geçmek istedim. Fakat bu sırada orta şeritteki koyu renkli araç fren yaptı. Ben de bunun üzerine direksiyonu sağa kırdım. Fakat araç kaymaya başladı. Ben refleks olarak elimden geleni yaptım. Yayayı başta görmedim, çarpmak üzereyken gördüm. Önce yayaya, sonra da sağ şeritte park halindeki bir araca çarparak durabildim"dedi.

Tutuksuz sanık Ezgi Aydın ise savunmasında, "Telefonla bir arkadaşım, Orkun Efe'nin kaza yaptığını söyledi. Ben de Göztepe Parkı'nın bulunduğu yerden döndüm. Olay yerine gittiğimde sağ tarafta trafik kazası olmuştu. Sol tarafta bir araç dörtlülerini yakıp park etmişti. Ben de aracımı bu aracın arkasına dörtlüleri yakarak kaldırıma sıfır park ettim ve yolun karşısına geçtim. 1-2 dakika sonra bir fren sesi ve 2 defa vurma sesi duydum. Baktığımda bir aracın hızlı bir şekilde geçip kaldırımın yanında bulunan ağaca çarptığını gördüm. Aracın sağdan mı, soldan mı geldiğini bilmiyorum, hızlıydı" diye konuştu.

Okan Arıkan'ın babası Namık Arıkan ve annesi Aysel Erhan'ın avukatı Kenan Tandoğan ise, olayda birden fazla ölüm ve sanık bulunması sebebiyle Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dosyaya görevsizlik kararı verilerek, dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini talep etti.

Mahkeme Hakimi, dosyanın görevsizlik kararı verilerek Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi talebinin reddine karar verdi. Mahkeme duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bağdat Caddesi'nde 30 Nisan 2016 Efe Bardakçı'nın hakimiyetindeki 34 YK 3689 plakalı otomobil, keman sanatçısı Okan Arıkan'a (29) çarpmış ve ölümüne neden olmuştu. Aynı yerde, olaydan 10 dakika sonra yaşanan ikinci kazada ise, Harun Arslan (22) 34 BV 8934 otomobiliyle kazaya bakmak için araçlarını cadde üzerine bırakan sürücülerin otomobillerine çarpmamak için frene basıp durmaya çalışmış, direksiyon hakimiyetini kaybedince yolun solunda yer alan ağaca çarparak hayatını kaybetmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber