Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 20 Aralık 2014 - 12:38 Yorum: 0

Kemençeden deve kuşu maketi

Giresunlu kemençe ustası Temel Karademir, elma ağacı ve kemençe kullanarak deve kuşu maketi yaptı

Kemençeden deve kuşu maketi

GİRESUN (AA) - Giresun'un Görele ilçesinde kemençe ustası Temel Karademir, elma ağacı ve kemençe kullanarak deve kuşu maketi yaptı.

Karademir, AA muhabirine, bulduğu elma ağacı kütüğünü deve kuşu gövdesine benzeterek, kemençe de kullanıp maket yapma kararı aldığını söyledi.

Önce deve kuşunun ayaklarını sonra da elma ağacı kütüğüyle gövdesini yaptığını anlatan Karademir, deve kuşunun boyun kısmında da kemençeyi kullandığını ifade etti.

Dükkanının bir köşesine yerleştirdiği makete vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Karademir, "Bu kemençeyi satmayı değil, dükkanımda sergilemeyi düşünüyorum. Hobi olarak yaptığım kemençeyi her türlü şeye uyarlayarak kullanmayı planlıyorum" dedi.

- Kemençeden uçak maketi

Karademir, daha önce de kemençe kullanarak uçak maketi yaptığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kemençeli uçak da yaptım. Şimdi ise kemençeli tren yapmayı düşünüyorum. Her türlü şeyin gerçeğini uyarlayarak, kemençeden o şeyi yapabilirim. Bu konuda kendime güveniyorum. Karadeniz Bölgesi'nin vazgeçilmez enstrümanı olan kemençenin gerçekçi şeylere uyarlanıp, süs eşyası olarak tüm iş yerlerinde veya evlerde kullanılması gerekir. Çünkü kemençe ölümsüzleştirilmeli."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber