Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Ekonomi 10 Temmuz 2020 - 10:13 Yorum: 0

Kemeraltı Çarşısı da "Turuncu Çember" içinde

İzmir Büyükşehir Belediyesinin hijyen ve sağlık standartlarını yerine getiren işletmelere verdiği Turuncu Çember sertifikası tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda...

Kemeraltı Çarşısı da 'Turuncu Çember' içinde

İzmir Büyükşehir Belediyesinin hijyen ve sağlık standartlarını yerine getiren işletmelere verdiği Turuncu Çember sertifikası tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda da yaygınlaşıyor. Havra Sokağı ve Abacıoğlu Han'daki işletmeler başta olmak üzere tarihi çarşı turuncuya bürünmeye başladı.

İzmir'deki işletmelerin pandemi sonrası normalleşme sürecine uyumunu kolaylaştırmak amacıyla başlatılan Turuncu Çember uygulaması yaygınlaşıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin hijyen ve sağlık standartlarını yerine getiren yeme-içme ve konaklama tesislerine verdiği Turuncu Çember sertifikası tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda da artmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Dünyanın en eski açık hava alışveriş merkezlerinden biri olan Kemeraltı, İzmir'in turizm lokomotiflerinden biri olacak. İzmir'in güvenli bir turizm destinasyonu olduğunu göstermeyi hedefleyen Turuncu Çember uygulamasının özellikle de tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yaygınlaşmasını çok önemsiyoruz" dedi.

"İçlerine sinerek yemek yiyorlar"

Esnaf Nazif Karadan, pandemiyle beraber insanların alışkanlıklarının da değiştiğini söyleyerek, "İnsanlar güvenilir yer bulmakta tereddüt yaşadılar. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Turuncu Çember uygulaması bu açıdan çok olumlu oldu. Turuncu Çember sertifikasını gören müşterilerimiz artık daha içlerine sinerek yemek yiyor ve bize teşekkür ediyor. Biz zaten hijyen kriterlerinin çoğunu yerine getirmiştik. Sertifikayı almak için bazı ek önlemleri de devreye soktuk. Örneğin salgın öncesinde açık büfeden herkes yemeğini kendi alıyordu. Sonra o bölümü kapalı camın içine aldık, yemeği kendimiz dağıtıyoruz" diye konuştu.

"Bütün işletmelerin başvuru yapmasını öneriyorum"

Havra Sokağı'nda peynircilik yapan Erdal Tepeli, "Turuncu Çember sertifikasını basından duyduk. Müşterilerimizin içinin rahat olması için hemen başvurumuzu yaptık. Zaten salgın başladığından beri hijyen kriterlerini yerine getiriyorduk. Giriş çıkış bölümümüzü ayırdık. Çalışan herkes eldiven kullanıyor, ürünlerin hepsi ambalajlı. Değerlendirme sonunda Turuncu Çember'i aldık. Gurur duyuyoruz. Tüm işletmelerin Turuncu Çember almak için başvuru yapmalarını öneriyorum" dedi.

Turuncu Çember'e katılan işletmelerin sayısı İzmir genelinde 122'ye ulaştı.

Kemeraltı Çarşısı da "Turuncu Çember" içinde

Kemeraltı Çarşısı da "Turuncu Çember" içinde

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber