Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2016 - 16:19 Yorum: 0

Kemik: "Mersin’in batısında yeni bir ağız diş sağlığı merkezi planlıyoruz"

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Mersin Dişhekimleri Odası'nı ziyaret ederek, başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Kemik: 'Mersin’in batısında yeni bir ağız diş sağlığı merkezi planlıyoruz'

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Mersin Dişhekimleri Odası'nı ziyaret ederek, başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Ziyarette konuşan Mersin Dişhekimleri Odası Başkanı Naciye Güleç Gök, oda ve dişhekimleri olarak en büyük sorunlarının kendisini diş hekimi gibi tanıtıp, insanları kandıran insanlar olduğunu vurgulayarak, "Hiçbir formasyonu olmayan, vatandaşlarımızı kandırarak kendilerini diş hekimi olarak tanıtan bazı sahtekarlar mesleğimiz ve vatandaşlarımızın sağlığı açısından büyük tehdit oluşturuyor. Gerek odamızın gerekse İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı sıkı denetimler neticesinde bu sahtekarların çalışmalarının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bir diğer sorunumuz da son dönemde sayısı oldukça artan diş hekimliği fakülteleri ve buradan fazla sayıda verilen mezunlardır. Ülkemizde ihtiyaçtan fazla diş hekimliği fakültesi bulunmaktadır. Uzun vadeli düşünüldüğünde buradan mezun olacak arkadaşlar ileri ki yıllarda iş bulma konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Meslek örgütü olarak talebimiz fakülte ve öğrenci sayısının azaltılmasıdır" dedi.

Müdür Kemik ise diş hekimlerinin sağlık alanında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "İl Sağlık Müdürlüğü olarak toplum sağlığı açısından çok ciddi bir tehdit olan, kendilerini diş hekimi olarak tanıtan sahtekarlar ve ağızda çalışan diş teknisyenleri ile birlikte mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizde diş hekimlerimize ve vatandaşlarımıza da önemli görev düşüyor. Muayenehanesi olan diş hekimleri mesleklerine sahip çıkmalı ve birlikte çalıştıkları teknisyenleri yetki sınırları içerisinde çalıştırmaları gerekir. Özel muayenehanelerden hizmet alan vatandaşlarımız da diş hekiminin diploması ve çalışma belgesine dikkat etsinler. Müdürlük olarak rutin denetimlerimizin yanı sıra yapılan ihbarlar sonucunda suçüstü yapılanlar ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu sahtekarların cihaz ve malzemelerine savcılık kararı ile el konuluyor. Bu kişiler aynı zamanda yaptıkları sahtekarlık ile vatandaşlarımızın sağlığını tehdit ediyorlar. Dolayısıyla ceza yasalarına göre de işlem yapılması gerekli. Bu konuda yeni düzenleme yapılması için çalışmalar devam ediyor. Bakanlığımız koruyucu ağız diş sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesi noktasında çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda kamu da ortalama 7 bin kişiye 1 diş hekimi düşünülmekte. Önümüzde ki dönemde bu hedefi gerçekleştirmek için diş hekimi istihdamı söz konusu. Mersin'in batısında yeni bir ağız diş sağlığı merkezi planlıyoruz. Diş hekimlerimizin sorunları ve çözüm yolları için odanız ile her türlü işbirliği ve diyaloga hazırız" diye konuştu.

Kemik: "Mersin’in batısında yeni bir ağız diş sağlığı merkezi planlıyoruz"

Kemik: "Mersin’in batısında yeni bir ağız diş sağlığı merkezi planlıyoruz"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber